DOSARUL REFERENDUMUL.LIDERUL PSD ,LIVIU DRAGNEA VA SESIZA CURTEA EUROPEANA DE JUSTITIE!

10 apr.

Instanţa supremă a respins solicitarea efectuării unei expertize informatice pe sistemul ECRIS de pe care a fost redactată motivarea în dosarul „Referendumul”, astfel că avocaţii lui Liviu Dragnea au cerut sesizarea Curţii Europene de Justiţie.

Apărarea a apreciat că prin decizia magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie li se refuză accesul la probe.

În ceea ce priveşte anularea pedepsei în dosarul „Referendumul” cerută de Liviu Dragnea, care a motivat că decizia definitivă nu a fost semnată de judecătorii care au pronunţat-o, instanţa se va pronunța pe data de 24 aprilie.

La sosirea la instanţa supremă, Dragnea declara că speră ca judecătorii să îi dea dreptate cu ceea ce a cerut în contestaţie.

Este vorba despre o cale extraordinară de atac, preşedintele PSD fiind condamnat definitiv pe 22 aprilie 2016 la doi ani de închisoare cu suspendare.

Instanţa supremă a motivat decizia susţinând că liderul PSD a ales să îşi folosească „abuziv autoritatea şi influenţa” în partid „pentru a denatura rezultatul scrutinului”.

Liderul PSD a cerut anularea condamnării pe motiv că nu s-au respectat procedurile legale la redactarea motivării deciziei definitive din dosarul „Referendumul”, în condițiile în care două judecătoare din completul care a judecat cauza s-au pensionat înainte de a fi concepută motivarea, deci nu au participat la redactarea motivării. Una dintre acestea este fosta preşedintă a instanței supreme Livia Stanciu.

Dragnea a depus în februarie contestația la Tribunalul București, însă această instanță și-a declinat competența în favoarea Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Potrivit Codului de procedură penală, contestația împotriva executării hotărârii penale se poate face în următoarele cazuri: când s-a pus în executare o hotărâre care nu era definitivă; când executarea este îndreptată împotriva altei persoane decât cea prevăzută în hotărârea de condamnare; când se ivește vreo nelămurire cu privire la hotărârea care se execută sau vreo împiedicare la executare; când se invocă amnistia, prescripția, grațierea sau orice altă cauză de stingere ori de micșorare a pedepsei.

Citeşte şi Dragnea despre dosarul Referendumul: Este cadoul lui Băsescu; o să port şi crucea asta

Citeşte şi Dragnea a contestat în instanță condamnarea

Citeşte şi Contestaţia lui Dragnea, trimisă la instanţa supremă

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat asta: