FOSTUL DEPUTAT PSD ,VIOREL HREBENCIUC ,ACHITAT IN DOSARUL „MITA PENTRU PSD!”

10 Apr

Trimis în judecată după ce a fost acuzat de mărturie mincinoasă în dosarul în care Ioan Niculae şi Gheorghe Bunea Stancu au fost condamnaţi definitiv pentru finanţarea ilegală a campaniei pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009, Viorel Hrebenciuc a fost achitat.

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru mărturie mincinoasă, fiind acuzat că dat declarații nesincere în dosarul „Mită la PSD”, în care au fost condamnați omul de afaceri Ioan Niculae și fostul președinte al CJ Brăila Gheorghe Bunea Stancu.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: inculpatul Hrebenciuc Viorel a dat la data 25.10.2011 declarații nesincere, în calitate de martor, în dosarul penal nr. 107/P/2010 instrumentat de P.I.C.C.J. — D.N.A. (privind pe inculpații Ioan Niculae, Bunea Stancu Gheorghe, Teodorescu Gheorghe și Bărac Viorel), iar la data 26.06.2013 a dat declarații nesincere în calitate de martor, în cauza penală nr. 938/299/2012 (privind pe inculpații Ioan Niculae, Bunea Stancu Gheorghe, Teodorescu Gheorghe și Bărac Viorel) aflată pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 București.

Ca urmare și a faptului că numitul Hrebenciuc Viorel nu a spus adevărul în legătură cu aspectele pentru probarea cărora a fost audiat în calitate de martor, privind fapta săvârșită de numitul Ioan Niculae, Judecătoria Sectorului 1 București a dispus achitarea inculpaților Ioan Niculae, Bunea Stancu Gheorghe, Teodorescu Gheorghe și Bărac Viorel. Ulterior, la data de 19.03.2015, în cauza penală nr. 938/299/2012, în calea de atac a apelului, aflată pe rolul Curții de Apel București, inculpatul Hrebenciuc Viorel fiind reaudiat în calitate de martor, a dat declarații sincere”, se arată într-un comunicat al Parchetului citat.

Dosarul a fost deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în urma unei plângeri depuse, conform unor surse judiciare, de omul de afaceri Ioan Niculae. Acesta l-a reclamat pe Hrebenciuc că ar fi făcut declarații false în dosarul „Mită la PSD” privind finanțarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidențiale din 2009, Mircea Geoană.

În martie 2015, Viorel Hrebenciuc declara la Curtea de Apel București, unde a fost audiat în calitate de martor în dosarul „Mită la PSD”, că de finanțarea campaniei electorale s-au ocupat Mircea Geoană și apropiații acestuia, Ionuț Costea și Ion Bazac.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecătoria Sectorului 1 București.

Hrebenciuc şi Burci, citaţi cu mandat de aducere în dosarul „MITĂ LA PSD”

 

Deputatul Viorel Hrebenciuc şi Cristian Burci vor fi citaţi de Judecătoria Sectorului 1 cu mandat de aducere, pentru a fi audiaţi ca martori la termenul din 26 iunie în dosarul „mită la PSD”, potrivit Mediafax.

Judecătoria Sectorului 1 a constatat că Viorel Hrebenciuc şi Cristian Burci, patronul trustului Adevărul Holding, nu s-au prezentat pentru a fi audiaţi, în urma citării lor, la termenul de miercuri al procesului în care liderul PSD Brăila Gheorghe Bunea, Ioan Niculae şi directorul Viorel Bărac, de la Interagro, precum şi Gheorghe Teodorescu, de la INSOMAR, sunt judecaţi în legătură cu finanţarea partidelor politice.

Astfel, instanţa a dispus citarea acestora cu mandat de aducere pentru termenul din 26 iunie. Aceştia vor fi însoţiţi atunci până la instanţă de poliţiştii care vor pune în executare mandatele de aducere.

Senatorul Mircea Geoană a fost audiat miercuri la Judecătoria Sectorului 1, în calitate de martor, în dosarul „mită la PSD”, el declarând că nu ştie să fi existat o înţelegere între Gheorghe Bunea şi Ioan Niculae privind punerea în funcţii de conducere a unor persoane. Geoană a mai spus că trezorierul PSD se ocupa de finanţarea companiei electorale, nu şi Bunea.

DNA i-a trimis în judecată, în 11 ianuarie 2012, pe liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea, pe Ioan Niculae şi pe directorul Viorel Bărac, de la Interagro, precum şi pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toţi fiind acuzaţi în legătură cu finanţarea partidelor politice.

Potrivit rechizitoriului trimis instanţei de procurorii anticorupţie, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Brăila a Partidului Social Democrat pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al SC Interagro SA, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială, desfăşurată la sfârşitul anului 2009, pentru susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: