BBC.NEWS.RAKHMAT AKILOV,UN UZBEK IN VARSTA DE 39 DE ANI SI-A RECUNOSCUT VINA DE A FI ATACATORUL TERORIST DE LA STOCKHOLM!

11 Apr

Principalul suspect în atacul cu camion de la Stockholm recunoaşte ”crima teroristă”, a declarat marţi avocatul său, potrivit BBC News.

Rakhmat Akilov, un uzbek în vârstă de 39 de ani, şi-a recunoscut vina în tribunal.

Acesta a recunoaște că a comis un act terorist și acceptă arestarea sa preventivă”, a declarat Johan Eriksson, avocatul din oficiu al acestuia.

Akilov, adus în cătușe, a fost prezent la audiere, dar nu a spus nimic.

Bărbatul a intrat sub escortă într-o sală de la subsolul tribunalului din Stockholm, puternic securizată, întrucât înainte de audierea sa în perimetrul tribunalului fusese instalat un dispozitiv de securitate compus din zeci de polițiști înarmați, iar căile de acces în zonă au fost închise circulației, în cadrul unor măsuri de securitate fără precedent pentru capitala suedeză, potrivit Agerpres.

Suspectul în atentat a fost audiat de către judecătorul Malou Lindblom, iar, întrucât vorbește prost suedeza, el a fost asistat de un interpret.
Audierea a continuat cu ușile închise la cererea parchetului și jurnaliștii au fost invitați să aștepte decizia tribunalului. Suspectul urmează să fie plasat în arest preventiv până la revenirea sa în instanță pentru a fi judecat.

Patru persoane – un britanic, un belgian şi doi suedezi – au fost ucise vineri în acest atac cu un camion furat. Alte cinsprezece persoane, inclusiv o româncă, au fost rănite. Doi dintre răniţi se află în stare critică.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: