BASHAR AL-ASSAD VA AVEA SOARTA LUI GADDAFI!

12 apr.

Președintele sirian Bashar al-Assad riscă să cunoască aceeași soartă ca dictatorul libian Muammar Gaddafi, care a fost ucis, dacă nu renunță la putere, a fost avertismentul liderului șiit irakian Moqtada Sadr, potrivit AFP.

Sâmbătă, Moqtada Sadr l-a îndemnat pe Bashar al-Assad să demisioneze și a condamnat cu aceeași ocazie presupusul atac chimic asupra civililor atribuit forțelor siriene, devenind unul dintre rarii conducători șiiți care contestă deschid legitimitatea președintelui sirian.

Clericul șiit a dat publicității marți un nou comunicat reiterând poziția sa. „I-am cerut (lui al-Assad) să plece pentru a păstra reputația axei de rezistență și pentru a evita soarta lui Gaddafi”, a scris el. Axa de rezistență față de Israel include Iranul, Siria și Hezbollahul libanez.

Muammar Gaddafi a fost capturat de rebeli și împușcat în octombrie 2011, după opt luni de revoltă.

Pe 4 aprilie, un presupus atac chimic a lovit localitatea siriană Khan Shaykhun. Au murit cel puțin 87 de civili, dintre care 31 de copii, iar atacul a fost atribuit regimului al-Assad, care însă a dezmințit orice implicare.

Ca represalii, Statele Unite au efectuat în cursul nopții de 6 spre 7 aprilie lovituri cu rachete Tomahawk asupra unei baze a armatei siriene, de unde, potrivit administrației americane, ar fi fost lansat atacul.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: