MINISTRUL FINANTELOR PUBLICE,VIOREL STEFAN,CALIFICA DREPT „ABERANT „ZVONUL PRIVIND NATIONALIZAREA PILONULUI II DE PENSII,ARUNCAT IN MASS -MEDIA DE PENALUL PUSCARIABIL PEDELISTUL CATALIN PREDOIU IN CARDASIE CU FIRMA OLANDEZA INGNN!

13 apr.

Ministrul Finanțelor neagă naționalizarea pensiilor private obligatorii

Ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, a negat, miercuri, la începutul şedinţei săptămânale de Guvern, zvonul privind o posibilă naţionalizare a fondurilor de pensii private obligatorii, așa-numitul Pilon II. Acesta a mai precizat că ”nicio raţiune politică, economică, financiară, bugetară” nu ar putea să determine o astfel de decizie ”de-a dreptul aberantă”. 

”Domunle prim-ministru (…) această informaţie nu are niciun temei de niciun fel. Nicio raţiune politică, economică, financiară, bugetară nu ar putea să determine o astfel de decizie de-a dreptul aberantă în legătură cu funcţionarea pilonului II de pensii. Deci pilonul II de pensii e o schemă financiară de succes, adiministratorii de fond realizează un randament foarte bun, numărul celor care participă la această schemă se apropie vertiginos de 7 milioane de cetăţeni, în fiecare an se consolidează chiar dacă această cotă de transfer de la fondul public de pensii către pilonul administrat privat a rămas la nivel de 5,1%, la fel ca în anul 2016. Datorită creşterii numărului de contributori prin creare de noi locuri de muncă, fondul va încasa în cursul anului 2017 un plus de peste 1,3 – 1,4 miliarde de lei, ceea ce e un indiciu că acesta se consolidează, funcţionează bine şi va asigura atunci când primele generaţii vor beneficia de pensii din acest pilon va asigura nişte pensii în completarea pensiilor din sistemul public destul de consistente”, a declarat ministrul Finanţelor.

După cum se știe deja, compania de asigurări NN şi-a anunţat clienţii că, potrivit unor discuţii din ultima perioadă, apărute în spaţiul public, este posibilă o decizie din partea Guvernului de naţionalizare a fondurilor de pensii private.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: