PRESEDINTELE PSD ,LIVIU DRAGNEA VREA PRAG VALORIC PENTRU ABUZUL IN SERVICIU!

13 apr.

Liviu Dragnea vrea prag valoric pentru abuzul în serviciu

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri seara, într-o emisiune televizată, că pragul valoric în cazul prejudiciului aferent infracţiunilor de abuz în serviciu trebuie să existe, dar valoarea acestuia va fi stabilită în Parlament. Șeful social-democraților este judecat, în acest moment, pentru abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman.

„Nu vreau să mă antepronunţ, dar vă spun în seara asta că nu se poate să nu exite un prag, poate să fie un leu, poate să fie 100 lei, poate să fie 1.000 lei. Comisia de la Veneţia, deciziile CEDO au spus lucrul acesta. Avem decizia CCR foarte clară care a spus că sunt obligatorii şi prevederile din încheierea de şedinţă, adică din dispozitiv, dar şi din considerente.  Va ajunge proiectul de lege în Parlament şi acolo vom dezbate pe larg”, a spus Liviu Dragnea.

În data de 5 aprilie, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat finalizarea proiectului de lege pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală în conformitate cu deciziile Curţii Constituţionale, reafirmând cădocumentul nu conține un prag valoric pentru prejudiciul constatat în cazul infracțiunilor de abuz în serviciu.

“Am elaborat proiectul de lege privind modificarea Codului penal şi Codului de procedură penală, pentru punerea lor în acord cu deciziile Curţii Constituţionale. Modificările vizează strict punerea de acord a codurilor cu deciziile Curţii Constituţionale, nimic mai mult, nimic mai puţin”, a spus ministrul Justiţiei.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: