FOSTUL DEPUTAT SEBI GHITA ,VA FI JUDECAT IN SERBIA ,IAR AUTORITATILE SARBESTI SOLICITA AUTORITATILOR ROMANE DOSARELE PENALE IN CARE ESTE ACUZAT FOSTUL DEPUTAT,PENTRU A FI AUDIAT INAINTE DE A FI EXTRADAT .PERIOADA DE EXTRADARE ESTE INTRE 6 LUNI -1 AN,INTRUCAT SERBIA NU FACE PARTE DIN UE!

14 apr.

Sebastian Ghiță va fi judecat de o instanță sârbească, procesul urmând să înceapă cel mai târziu peste o lună de zile, au declarat pentru AGERPRES oficiali de la Belgrad.

Fostul deputat Sebastian Ghiță reținut nopatea trecută la Belgrad , va fi judecat de o instanță a unui tribunal din Serbia pentru prezentarea de acte de identitate false, potrivit mass-media sârbe.

El riscă închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Ghiță a utilizat un pașaport sloven fals la intrarea pe teritoriul Republicii Serbia.
Conform oficialilor citați, Sebastian Ghiță ar fi venit în Serbia cu o cursă aeriană, de la Istanbul. Fratele său Alexandru Ghiță a ajuns și el la Belgrad tot via Istanbul dar plecând direct în Turcia de la București. De altfel Sebastian Ghiță avea mai multe sucursale a firmelor din România, în cele două state, astfel Teamnet Grup are filiale și la Istanbul și la Belgrad

În noaptea de 19 decembrie 2016, după ce a scăpat de filaj, Sebastian Ghiţă a trecut graniţa în Bulgaria, au declarat surse judiciare. De aici a trecut în Turcia și apoi cu avionul a ajuns în Belgrad. De aici folosindu-se de pașaportul fals Ghiță a ieșit de câteva ori din Serbia în țările din jurul acesteia pentru a îngreuna localizarea telefonului pe care îl folosea.

În perioada în care a fost fugit Sebastian Ghiță s-a întălnit cu peste 20 de persoane din România,mai afirmă surse judiciare.

O echipă de poliţişti s-a depalsat încă din 23 februarie în Serbia pentru a-l localiza, au precizat sursele citate. Tot atunci a apărut în media românescă și prima informașie că e posibil ca fostul deputat PSD să se ascundă în Serbia. În perioada cât Ghiță a fost fugar au mai fost vehiculate și alte destinații printre care și Turcia.

La jumătatea lunii martie informaţiile că Sebastian Ghiţă, ar fi fost localizat în Serbia au fost negate inclusiv de premierul Sorin Grindeanu.

Totodată, jurnalistul Dan Andronic a fost audiat, în 24 martie, la Inspectoratul General al Poliţiei Române, el precizând pe pagina sa de Facebook că a fost întrebat dacă s-a întâlnit cu fostul deputat Sebastian Ghiţă în Serbia, scrie news.ro

„Nu m-am văzut cu Ghiţă în Serbia sau oriunde în altă parte (…) Dacă Ghiţă era localizat în Serbia, era demult în custodia poliţiei. Nu o funcţiona mandatul european de arestare, dar mandatul internaţional dat prin Interpol funcţionează”, spunea Andronic.

Fostul deputat Sebastian Ghiță a fost localizat și reținut de polițiști în cursul nopții de joi spre vineri.
Ghiţă a fost prins în Belgrad, Serbia, fostul deputat având o înfăţişarea schimbată şi documente false, de Slovenia. Era însoţit de fratele său, Alexandru Ghiţă.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat asta: