PENALUL TRAIAN BASESCU,IL PADRINO AL STATULUI MAFIOT CREAT DE EL „MALAI VISEAZA”:SERBIA NU IL VA EXTRADA PE FOSTUL DEPUTAT SEBI GHITA ,ROMANIEI …CA SA TERMINE PRECUM PATRONUL DE LA HEXIPHARMA!

18 Apr

Traian Băsescu a afirmat, luni, că o intervenție a președintelui Klaus Iohannis pe lângă omologul său sârb în vederea extrădării lui Sebastian Ghiță cât mai repede în România este ”esențială”, el adăugând că în acest sens decizia luată de autoritățile sârbe va fi una ”politică”.

Băsescu a arătat că autoritățile sârbe trebuie să decidă dacă dau prioritate extrădării lui Ghiță în România sau anchetării și condamnării acestuia pentru utilizarea de documente de identitate false pe teritoriul Serbiei.

‘Categoric va fi o decizie politică, dacă va fi o decizie politică însă depinde și de presiunea pe care o face statul român. O intervenție a președintelui este esențială, o cooperare a ministrului Justiției din România cu ministrul Justiției din Serbia este esențială. Dacă vor sta și vor spune ‘eu am citit în ziar, mă consider informat’, mă îndoiesc că va fi o decizie politică”, a spus Băsescu, la România TV.

De asemenea, fostul președinte a amintit de faptul că el a intervenit pe lângă liderul sirian Bashar al Assad în vederea extrădării lui Omar Hayssam, și a adăugat că și președintele Iohannis și ministrul Justiției, Tudorel Toader, ar trebui să întreprindă demersuri pe lângă autoritățile sârbe pentru ca Sebastian Ghiță să fie extrădat cât mai repede în România.

Totodată, Băsescu a mai adăugat că justiția sârbă nu îi poate da lui Ghiță o pedeapsă mai mare de trei ani de închisoare pentru utilizarea de documente de identitate false, însă aceasta ar putea fi mai degrabă de circa un an și jumătate, iar apoi acesta tot va fi adus în țară. Fostul președinte a mai spus, răspunzând unei întrebări, că nu crede că Serbia îi poate acorda lui Ghiță azil politic dacă acesta va solicita un astfel de statut, având în vedere faptul că autoritățile de la Belgrad au ca obiectiv aderarea la UE.

”Nu știu dacă Serbia îi acordă azil politic (…) E greu de crezut că îi acordă azil politic, ar fi imposibil din postura de țară candidată să facă lucrul acesta (…) Își va respecta statutul de țară care cere intrarea în UE”, a afirmat Băsescu.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: