PREMIERUL REGATULUI UNIT AL MARII BRITANII,THERESA MAY A ANUNTAT ALEGERI ANTICIPATE PE 8 IUNIE 2017!

18 apr.

 

UPDATE 1 : Şefa executivului britanic, Theresa May, a anunţat marţi că a decis ‘fără tragere de inimă’ să convoace alegeri generale anticipate pentru data de 8 iunie şi a declarat că guvernul are planul potrivit pentru a negocia termenii ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar că are nevoie de unitate politică la Londra, informează Reuters şi EFE.

Într-un anunţ-surpriză făcut în faţa reşedinţei sale oficiale din Downing Street, May şi-a comunicat decizia de a nu mai aştepta până în 2020, an în care trebuia să aibă loc următorul ciclu electoral. ‘Tocmai am prezidat reuniunea cabinetului unde am căzut de acord că guvernul ar trebui să convoace alegeri generale pentru data de 8 iunie’, a spus şefa executivului de la Londra.

content-image

‘Este în interesul naţional’, a insistat May, citată de Xinhua. În opinia ei, singura cale de a garanta stabilitatea pentru anii ce vor urma este organizarea de alegeri anticipate, potrivit Reuters.

Ea şi-a avertizat totodată oponenţii politici că greşesc atunci când cred că Marea Britanie va schimba cursul Brexitului. Totodată, May a acuzat opoziţia că slăbeşte poziţia guvernului de la Londra în cadrul negocierilor cu UE.

AFP aminteşte că, pentru a valida organizarea scrutinului, Theresa May trebuie să obţină acordul Parlamentului cu o majoritate de două treimi.

UPDATE: Şefa executivului britanic, Theresa May, a anunţat marţi că a decis convocarea de alegeri generale anticipate pentru data de 8 iunie, informează Reuters şi EFE.

Într-o declaraţie-surpriză făcută în faţa reşedinţei sale oficiale din Downing Street, May şi-a comunicat decizia de a nu mai aştepta până în 2020, an în care trebuia să aibă loc următorul ciclu electoral.

Ştire iniţială: Şefa executivului britanic, Theresa May, va anunţa că intenţionează să organizeze alegeri anticipate la 8 iunie, a scris marţi Laura Kuenssberg, editor politic al BBC, pe contul ei de Twitter, citând o sursă, transmite Reuters, care menţionează că nu a putut confirma informaţia, scrie agerpres.ro.

EFE relatează că Theresa May urmează să facă ‘un anunţ important’ marţi, la ora locală 11:15, în faţa reşedinţei oficiale din Downing Street, a informat un purtător de cuvânt, care nu a precizat natura declaraţiei.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FRTUKnews%2Fvideos%2F1755463884743487%2F&show_text=0&width=560

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: