SCANDALUL PENALILOR DIN UNIUNEA SOROSISTA ROMANIA ,SE UMFLA:IATA CINE VROIA SA SALVEZE ROMANIA!

18 apr.

Războiul din interiorul Uniunii Salvați România (USR) s-a acutizat odată cu apropierea Congresului, liderul partidului, Nicușor Dan, confruntându-se cu o ploaie de acuzații. Un alt parlamentar al partidului, Adrian Claudiu Prisnel, acuză marți că în formațiune există un „deficit de democrație” și explică cum s-ar derula de fapt lucrurile înainte de Congres.

„Dezbaterea internă nu există de facto, așa cum spune și Tudor (deputatul USR Tudor Benga – nr.), ci este “fabricarea consimțămȃntului” la scara universului USR, pe modelul de propagandă descris de Chomsky.
Calendarul de care vorbește Nicușor este real și arată schematic așa:
1. Foarte mulți oameni pun într-o găleată amendamente la statut.
2. Un om (anume) alege (unilateral) unele amendamente din găleată și le introduce în statut.
3. Pe statutul rezultat se va discuta cȃteva ore, într-o ședință de lucru a unui for nestatutar.
Nu avem un dialog ci o mulțime de monologuri surde care, din întȃmplare, au o temă comună.
Nu e o dezbatere. Deficit de democrație. Pe cȃt este de real calendarul, pe atȃt este de perfid mecanismul; perfid pentru că îți lasă impresia că participi la crearea statutului aducȃnd amendamente, totuși, pentru că puterea editorială este concentrată la conducere, rezultatul este prestabilit. Exact ca la amendamentele de la bugetul de stat unde USR a formulat 125 de amenamente dar PSD a acceptat două, cam așa am participat și noi la decizie.
Am văzut deja forma statutului așa cum a ieșit din acest proces și se regăsesc pe acolo și vreo două amendamente formulate în spiritul USR Optimist, dar de ieșit a ieșit “așa cum trebuie. Cȃnd te lupți cu manipularea, nu cu puterea trebuie să vorbești ci cu ceilalți. Prezumția este că puterea știe adevarul și de aia face ceea ce face.
Vom aduce în discuție zilele viitoare un statut în spiritul USR Optimist, îl vom prezenta colegilor de partid și vom insista ca la Congres electorii să voteze statutul pe care îl doresc. Căutăm un echilibru funcțional între puterea Congresului, a Comitetului Executiv, a Biroului Național, a președintelui și vicepreședinților. La o primă citire, interpretez că propunerea existentă acordă de facto puteri foarte mari Președintelui prin subordonarea directă a Secretariatului General și creează, prin necodificarea raporturilor de putere, premisele unui conflict între Președinte și Biroul Național”, a scris marți Adrian Claudiu Prisnel pe pagina sa de Facebook.

Parlamentarul mai notează că se așteaptă la atacuri în urma luării sale de poziție.

„Cȃnd Cristian Ghinea a ieșit cu opinie separată a fost acuzat de manipulare, cȃnd Tudor Benga a criticat și el la rȃndul lui ce se întȃmplă, a fost și el acuzat de minciună; lui Cătălin Drulă i s-a spus că e trădător. Aștept cu nerăbdare să văd eu unde mă încadrez: mincinos, manipulator sau mințit, manipulat și prea fraier să îmi dau seama de asta”, conchide Prisnel.

Liderii USR continuă să-și spale rufele în public, în războiul lor pentru acapararea puterii în partid.

Președintele USR, Nicuşor Dan, a scris joi, pe Facebook, că apropierea Congresului partidului începe „să le ia uşor minţile” membrilor formațiunii, făcând astfel referire la unele afirmaţii ale lui Tudor Benga şi ale lui Cristian Ghinea pe care le respinge.

„Din păcate apropierea Congresului USR începe să ne ia ușor mințile. Postarea de ieri a lui Tudor Benga, preluată de Hotnews, și declarații recente ale lui Cristian Ghinea, afirmă că actuala conducere a USR refuză o dezbatere asupra viitorului partidului.
Această afirmație este, din păcate, un neadevăr. Un calendar clar de pregătire a Congresului fost stabilit în ședința președinților de filiale județene din 11 februarie. În teleconferința cu președinții filialelor județene din 28 februarie au fost anunțați responsabilii care să colecteze propunerile de la TOȚI membrii asupra Statutului. Până în 10 aprilie acești responsabili au sistematizat propunerile primite de la membri. În 22 aprilie comisia de juriști va prezenta sinteza națională către președinții filialelor județene, care vor agrea asupra chestiunilor fundamentale pentru care există puncte de vedere diferite, acestea urmând să fie tranșante de Congres. Tot în 22 aprilie se va discuta despre alte documente care să fie eventual aprobate de Congres în afara Statutului. Tudor și Cristi știau aceste lucruri când au făcut declarațiile publice. Dezbaterea internă chiar are loc. Campania internă este legitimă, dar nu e în regulă când se bazează pe informații false transmise în spatiul public. Să dezbatem, dar să nu ne mințim între noi”, a scris Nicușor Dan pe rețeaua de socializare.

În replică la afirmațiile lui Nicușor Dan, deputatul Tudor Benga avertizează că membrii USR se îndreaptă ca „somnambulii” spre un congres din care, în loc să iasă coerenţi și întăriți, riscă să iasă divizați și dezorientați.

„Este regretabil că Nicușor alege să răspundă problemei ridicate de mine acuzându-mă de minciună și arzând punți de comunicare. Da, întâlnirea și calendarul la care face el referire sunt reale și erau cunoscute. Dar nu asta e problema, iar eu încerc de aproape o lună, exclusiv în interiorul partidului și inclusiv în discuție unu la unu cu el, să fac conducerea să înțeleagă că problema e mult mai largă.
Avem o întâlnire programată dar absolut nici un set de reguli ale jocului acceptate cu mai puțin de o lună înainte de congres. Nu știm clar structura de conducere și cu câte locuri în părțile ei componente, nu știm mai nimic din ce vom supune la vot si ce sistem de vot vom folosi, nu știm în baza cărei variante de statut vom organiza propriu-zis congresul. Și toate astea în contextul unei falii evidente de încredere. Fără un minim de încredere restabilit printr-o înțelegere de principiu asupra regulilor jocului, riscam sa ne trezim într-un congres complet confruntational, în care fiecare dintre sutele de amendamente la statut să devină o bătălie. Asta e problema structurală și pe ea acuz eu lipsa de dezbatere. Am zis-o și ieri și o repet: nu am vreo miză personala în jocul ăsta. Nu caut funcții și nu intenționez sa candidez. Și nici nu intenționez să escaladez discuția asta public mai departe de atât. Dar mi-e teamă că ne îndreptăm ca somnambulii spre un congres din care, în loc să ieșim coerenţi și întăriți, să ieșim divizați și dezorientați. Iar pentru a evita scenariul ăsta ne va trebui mai mult decât discuția cu președinții de filiale din 22”, a scris Benga pe pagina sa de Facebook.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: