SULTANUL ERDOGAN ,TON FERM DUPA REFERENDUM CATRE OBSERVATORII EUROPENI:”STATI LA LOCUL VOSTRU!”

18 apr.

Recep Erdogan a cerut reprezentanților OSCE și ai Consiliului Europei, care au monitorizat referendumul din Turcia, „să stea la locul lor”, după ce au publicat un raport preliminar critic, potrivit AFP.

„Ei pregătesc un raport pe placul lor (…)”, a lansat preşedintele turc în timpul unui discurs la palatul prezidențial din Ankara, recomandându-le „să stea la locul lor”. „…Nu vom ține cont de niciun raport pe care îl veți pregăti”, a adăugat el, în condițiile în care OSCE și Consiliul Europei au estimat că referendumul a fost desfășurat în condiții inechitabile.

Erdogan a criticat, de asemenea, Uniunea Europeană, care a invocat organizarea unui referendum privind aderarea Turciei la UE.

„Ei ne fac să așteptăm la ușa Uniunii Europene de 54 ani, nu-i așa ? (…) Vom putea merge în fața poporului nostru și vom asculta decizia sa”, a declarat Erdogan.

Relațiile dintre Ankara și UE s-au tensionat puternic în ultimele luni, președintele turc acuzându-i pe unii lideri europeni de recurgerea la „practici naziste” după anularea unor mitinguri pro-Erdogan, în special în Germania și Olanda.

„Uniunea Europeana amenință să înghețe negocierile. La drept vorbind, aceasta nu este foarte important pentru noi. Să ne comunice decizia lor!’, a conchis Erdogan.

Recep Erdogan a revendicat duminică victoria în referendumul de extindere a prerogativelor sale.

Preşedintele turc a declarat, duminică seară, că naţiunea şi-a arătat voinţa liberă, iar Turcia a luat o decizie istorică privind sistemul de guvernare.

Cetăţenii au fost chemaţi să voteze amendamentele constituţionale care ar urma să transforme ţara din democraţie parlamentară într-un sistem prezidenţial.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: