CE LEGATURA DE PRIETENIE ESTE INTRE FAMILIA LUI KLAUS WERNER SI CARMEN JOHANNIS CU FAMIGLIA LUI CHRISTEL SI CRISTIAN TOPESCU!,CHRISTEL UNGAR TOPESCU,MAMA VITREGA A CRISTINEI TOPESCU DE LA ANTENA 3 A FOST RACOLATA DE SECURITATE IN 1987,CAND ERA STUDENTA LA FILOLOGIE LA IASI,NUME CONSPIRATIV „LAURA!”

22 apr.

Cei doi se cunosc de multa vreme, Christel Topescu fiind sasoaica, nascuta in Sibiu. Sotia comentatorului sportiv, Cristian Topescu este realizatoare tv si sefa Sectiei germane a TVR. Christel Ungar Topescu ii cunoaste de mai multi ani pe Klaus si Carmen Iohannis, in calitatea sa de jurnalist de limba germana luand de mai multe ori interviuri actualei familii prezidentiale. 

Amicitia cu acestia permitandu-i sotului sau, Cristian Topescu, sa intre in cercul de prieteni al presedintelui ales al Romaniei, acesta tinand un discurs cu ocazia lansarii cartii lui Iohannis.

 

Propunerea președintelui Klaus Iohannis pentru Consiliul de Administrație al TVR este jurnalista Christel Țopescu, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale.

Presedintele Klaus Iohannis a propus-o pe Christel, sotia lui Cristian Topescu, realizatoare tv si sefa Sectiei germane a TVR, pentru postul de membru in Consiliul de Administratie al televiziunii nationale. Iohannis si Christel se cunosc de mai multa vreme, ambii fiind originari din Sibiu. Propunerea lui Iohannis pare nepotrivita, mai ales ca a revenit in prim-plan povestea din 2011, cand CNSAS a dat un comunicat prin care a atestat ca sotia lui Cristian Topescu a semnat un angajament cu Securitatea, inainte de 1989. „In baza Notei de Constatare nr. SlD|fll2034 din data de 26.08.2010, intocmita de catre Direcţia de Specialitate din cadrul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securitatii, in care se regasesc urmatoarele elemente: doamna UNGAR ŢOPESCU Christel este titulara a dosarului fond reţea nr. R 309428 (cota C.N.S.A.S.). Domnia sa a fost recrutata la data de 07.02.1987, în perioada in care era studenta la Facultatea de Filologie din laşi, pentru „supravegherea informativa a colegilor de facultate şi pentru cunoaşterea activitatii lectorului vest german L.R.” Dupa terminarea facultatii, in anul 1988, a fost preluata de catre inspectoratul Judeţean SatuMare în scopul „supravegherii persoanelor cu intentii de evaziune sau cu rude in strainatate”. A semnat un Angajament, preluand numele conspirativ ”Laura”. Cu toate acestea, CNSAS a adeverit ca elementele prezentate, o nota a „Laurei” in care relata despre niste discutii ale colegilor ei despre o calatorie in RFG, nu ii pot atribui lui Christel Topescu calitatea de lucrator colaborator al Securitatii, desi semnase un angajament si avea nume conspirativ.

Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului vor stabili astăzi calendarul pentru validarea în funcție a noului Consiliul de Administrație al TVR.

Președintele Klaus Iohannis a desemnat-o pe realizatoarea TVR Christel Ungar Țopescu, soția fostului senator PNL, Cristian Țopescu, drept membru în noul Consiliu de Administrație al TVR, din partea Administrației Prezidențiale.

Christel Ungar Țopescu a fost racolată cu angajament în regulă și a turnat la Securitate încă de pe băncile facultății, conform documentelor oficiale de la CNSAS, scrie inpolitics.ro.

Christel Ungar-Ţopescu  realizează la TVR una din cele mai longevive producţii ale postului public: emisiunea în limba germană. Ea a fost recrutată de Securitate pe data de 7 februarie 1987, în perioada în care era studentă la Facultatea de Filologie din Iaşi, pentru „supravegherea informativă a colegilor de facultate şi pentru cunoaşterea activităţii unui lector german”.  După terminarea facultăţii, în anul 1988, potrivit CNSAS, Christel a fost preluată de către Inspectoratul Judeţean Satu Mare în scopul „supravegherii persoanelor cu intenţii de evaziune sau cu rude în străinătate”. Ea a semnat un angajament şi a preluat numele conspirativ „Laura”.  CNSAS a descoperit că „Laura” a furnizat infomaţii Securităţii, care au fost consemnate de un ofiţer. „Sursa ne-a informat că a discutat cu învăţătoarea B.A., care şi-a manifestat intenţia de a pleca în RFG. Scopul călătoriei era de a efectua un consult medical. Aceasta şi-a manifestat neîncrederea că i se va aproba paşaportul, afirmând că în urmă cu cinci ani a fost în RFG, de unde a venit cu o întârziere de câteva luni”, este una din notele-raport.

 

979 Ungar Topescu Christe22_Page_1

979 Ungar Topescu Christe22_Page_2

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: