LIDERUL UDMR KELEMEN HUNOR SI MESAJUL TRIMIS LA CONGRESUL ALDE :”PARTENERIAT!”

22 apr.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a descris sâmbătă relația dintre formațiunea sa și ALDE ca fiind „un parteneriat”, iar pe Călin Popescu-Tăriceanu l-a numit „un om al dialogului”.

„Pentru un partid recent înființat, de aproximativ un an, scorul obținut la alegerile locale și parlamentare a fost unul remarcabil. În ce privește relația dintre ALDE și UDMR, aceasta poate fi caracterizată printr-un singur cuvânt: parteneriat. Călin Popescu-Tăriceanu a fost un om al dialogului, a fost alături de noi, atât în calitate de deputat, dar și mai târziu când a deținut funcția de ministru și nu în ultimul rând în calitate de premier. Domnia sa a fost un partener corect, a fost și a rămas un om deschis care a înțeles problemele din societatea românească și a căutat rezolvare, soluții la aceste probleme. Indiferent unde ne-am aflat, la guvernare sau în opoziție, acest parteneriat a rămas unul extrem de solid, pot să vă spun fără nicio exagerare. Între noi s-a creat o relație corectă, bazată pe sinceritate, având în vedere o viziune comună a modului de percepție a libertății, democrației, statului de drept. (…) Deși nu ne situăm în aceeași zonă politică, inclusiv în contextul european aparținem unor familii politice diferite, valorile care ne leagă sunt mult mai importante decât aspectele care ne despart”, a transmis liderul UDMR la Congresului ALDE, printr-un mesaj video.

Kelemen Hunor i-a urat lui Călin Popescu-Tăriceanu să-și păstreze „stilul curajos și direct de a face politică”.

„După cum constatăm, în repetate rânduri, când există derapaje vizibile, derapaje profunde avem obligația și responsabilitatea de a ne întoarce la drumul statului de drept. Această relație de parteneriat pe care am construit-o alături de Călin Popescu-Tăriceanu și dumneavoastră, stimați membri, reprezintă și pentru noi o valoare, reprezintă un etalon. (…) Vă doresc sincer (…) să vă păstrați stilul curajos și direct de a face politică. Această strategie care, de foarte multe ori, nu dă roade imediat, nu aduce creșterea popularității partidului, dar este extrem de importantă pentru a păstra, pentru a întări valorile fundamentale ale statului de drept. România, societatea românească au nevoie de valorile și viziunile pe care ALDE le reprezintă”, a adăugat Kelemen Hunor.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: