DONALD TUSK:LIDERII EUROPENI AU ADOPTAT IN UNANIMITATE LA SUMMITUL EXTRAORDINAR DE SAMBATA LINIILE DIRECTOARE ALE NEGOCIERILOR PRIVIND BREXITUL!

29 apr.

Liderii celor 27 de state ale UE (fără Marea Britanie) au adoptat în unanimitate la summitul extraordinar de sâmbătă liniile directoare ale negocierilor privind Brexitul, a anunțat pe Twitter președintele Consiliului European, Donald Tusk.

‘Liniile directoare adoptate în unanimitate. Mandatul politic ferm și corect pentru discuțiile privind Brexitul este pregătit’, a scris Tusk pe rețeaua de socializare.

Negocierile oficiale dintre Londra și Bruxelles privind ieșirea Marii Britanii din UE vor începe după alegerile anticipate care vor avea loc în această țară pe 8 iunie.

Cele două părți vor trebui să stabilească în principal ce drepturi vor avea cetățenii comunitari în Marea Britanie, precum și cei britanici în UE, suma pe care Londra o va achita pentru angajamentele financiare deja asumate în cadrul UE și relațiile viitoare dintre Marea Britanie și UE.

Premierul britanic, Theresa May, dorește ca aceste relații să fie negociate în paralel cu condițiile ieșirii din UE, în timp ce oficialii de la Bruxelles și cancelarul german Angela Merkel cer ca mai întâi să fie definitivate condițiile separării Marii Britanii de blocul comunitar și abia apoi să se discute cadrul noilor relații.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: