ULUIALA LUI TUDORICA DE LA JUSTITIE!

2 mai

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunțat, marţi, că a primit de la instanța supremă un alt set de propuneri privind modificările aduse legilor justiţiei, diferite de cele ale Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

„Am crezut că propunerile CSM sunt și propunerile magistraților Înaltei Curți. Vineri am primit de la Înalta Curte un alt set de propuneri”, a spus Toader, precizând că va da un comunicat de presă în cursul zilei de marți.

CSM a trimis, vineri, ministrului Justiţiei propunerile pentru modificarea pachetului de legi ale justiţiei, una dintre propuneri vizând schimbarea modului de numire a procurorilor-şefi.

„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul -acestuia, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţieşi al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, cu avizul ministrului Justiţiei, dintre procurorii care au o vechime minimă de 18 ani în funcţia de judecător sau procuror, nu au fost sancţionaţi disciplinar şi nu au avut abateri de la Codul deontologic”, este propunerea CSM.

Potrivit legii actuale, şefii Parchetelor sunt numiţi de preşedinte, la propunerea ministrului Justiţiei şi cu avizul CSM.

CSM mai propune ca preşedintele României să nu poată refuza propunerile făcute de Consiliu în privinţa conducerii parchetelor, în timp ce, potrivit propunerii Ministerului Justiţiei şi legii actuale, „preşedintele României poate refuza motivat numirea în funcţiile de conducere prevăzute la alin. (1), aducând la cunoştinţa publicului motivele refuzului”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: