ATAT „TRADATORII”DIN VECHIUL PNL,DAR SI CEI DIN PDL ,DEVENITI STRUTO-CAMILA PNLP-PPE,SE TEM DE UMBRA GAULEITERULUI NAZI ,PENALUL KLAUS WERNER JOHANNIS: PENALILOR BUCHON SI ORGAN CANDIDATI LA FUNCTIA DE PRESEDINTE AL NOULUI PNLP-PPE ,LE TREMURA NADRAGII DE DOSARELE PENALE IN LUCRU!

6 Mai

Imagini pentru IOHANNIS,,ORBAN POZE
Orban şi Buşoi candidează la statutul de ales al lui Iohannis în alegerile pentru şefia PNL. Foto Lucian Alecu

Orban şi Buşoi candidează la statutul de ales al lui Iohannis în alegerile pentru şefia PNLP.

Cu cât se apropie ziua congresului PNLP, cu atât se ascute mai tare lupta și așa destul de dură în interiorul partidului. Indiferent cât de puternice au fost încleștările de până acum între liberalii sadea și cei proveniți de la PDL, balanța s-a înclinat în favoarea urmașilor brătienilor. Aproape trei sferturi din organizațiile județene sunt conduse, în urma scrutinurilor interne începute acum două luni, de către vechii liberali. Așadar, un prim raport de forțe a fost confirmat prin votul direct.

Etapa următoare are și ea un rol deosebit de important în stabilirea viitoarei ierarhii a PNLP, având în vedere că președinții de organizații își impun delegații care vor participa la Convenția Națională și care vor avea un cuvânt greu de spus la desemnarea noului președinte.

Conform noului context intern rezultat după finalizarea tuturor proceselor electorale din teritoriu și din cele șapte organizații din Capitală, celor de la PDL li s-a tăiat cu adevărat o mână. Niciun candidat care ar proveni din fostul PDL nu ar avea vreo șansă la funcția supremă din partid în fața vechilor liberali. Însă oricare dintre foștii pedeliști care reușește să concentreze susținerea celorlalți colegi proveniți tot de la defunctul PDL își poate negocia un post călduț din structura de conducere ce va rezulta pe 17 iunie. Mai mult decât atât, pentru respectiva funcție, acesta va ceda, în schimb, susținerea pentru un anumit candidat. Cu alte cuvinte, oricare dintre pedeliștii de anvergură, care se vor avânta în negocierile grele ce vor urma, va înclina balanța congresului. Potrivit bilanțului final, PDL a reușit să-și impună doar 14 președinți de organizații. De altfel, o parte din conducerile din unele județe, cum ar fi Dolj, Vrancea și Alba, se împart, în continuare, între PNL și PDL, prin supremația impusă la nivel județean sau la cel municipal. Până în prezent, forul decizional cu titulatura de Curtea de Onoare şi Arbitraj nu a tranșat contestația depusă în urma unor tentative de fraudare a alegerilor de către Gheor­ghe Falcă.

Bolojan, Turcan și Predoiu, candidați de umplutură

Deși s-a jucat și murdar în unele organizații, iar centrul a arătat cu degetul în respectiva direcție, actua­la conducere interimară pune și ea în practică, fără nicio reținere, cacealmaua. Liderul interimar Raluca Turcan a refuzat, constant, să își exprime public dorința de a-și depune candidatura pentru șefia PNLP. Turcan a adoptat o tactică precaută de testare a teritoriului, iar încăierările dintre colegii ei i-au șubrezit încrederea în propriile șanse. Și totuși, liberalii se așteaptă la o decizie fermă de a se înscrie în cursă din partea lui Turcan. Aceeași stratagemă a încercat-o pentru puțin timp și numărul doi de la ora actuală din rândurile liberalilor, respectiv secretarul general adjunct interimar, Cristian Bușoi. Terenul l-a probat și Ilie Bolojan, care pare că se complace în situația de a fi rugat de unii dintre colegii lui din Ardeal să-i reprezinte pe viitor. Indiferent ce decizii vor lua Raluca Turcan și Ilie Bolojan, liberalii văd confruntarea finală între tabăra lui Cristian Bușoi și cea a lui Ludovic Orban. Cătălin Predoiu, provenit din vechiul PDL, cu toate că „a fost scos“ din joc, chiar de când și-a lansat candidatura, de diverse zvonuri privind retragerea sa iminentă din cursă, se încăpățânează să rămână ferm pe poziție. Conform statutului PNL, candidaturile pentru funcția de președinte se depun ca urmare a prezentării unui proiect de moțiune de către orice membru al partidului care trebuie să aibă o vechime de cel puțin 5 ani și care vine și cu un proiect de moțiune și constituie și un grup de promovare format din 35 de persoane.

Se tem toți de „umbra“ lui Iohannis

Se feresc să recunoască faptul că un cuvânt destul de greu de spus o să îl aibă și președintele Klaus Iohannis, la alegerile din 17 iunie. Dar această perspectivă de implicare a șefului statului le dă fiori, în special celor cantonați în jurul lui Ludovic Orban. Nici Cristian Bușoi nu se simte deloc mai bine când se pronunță cuvântul Cotroceni, având în vedere că, până acum, Raluca Turcan s-a bucurat din plin de sprijinul șefului statului, iar o parte din cei pe care acesta se bizuie joacă și la două capete.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: