ANARHIE IN FRANTA LUI EMMANUEL(E) MACRON CARE S-O LASAT CU ARESTARI DUPA MANIFESTATII „ANTICAPITALISTE!”,UNIUNEA EUROPEANA ESTE VARZA DE BRUXELLES DUPA ALEGEREA ACESTUI EXTREMIST DE STANGA DE TIP NAZIST MACRON!

8 Mai

O sută patruzeci și una de persoane au fost reținute și nouă au fost plasate în arest în urma unei manifestații „anticapitaliste” care a avut loc duminică seara, în ziua alegerii lui Emmanuel Macron la președinția Franței, transmite luni AFP, citând o sursă din cadrul poliției, potrivit Agerpres.

Peste 300 de persoane s-au adunat în cartierul popular Ménilmontant, unde au avariat un automobil, o mașină a poliției și pubele și au spart geamurile unei școli.

Protestatarii, în majoritate tineri, îmbrăcați în negru, cu cagule sau cu partea de jos a feței mascată, au aruncat proiectile și au strigat „Toată lumea urăște poliția”. Forțele de ordine au răspuns cu gaze lacrimogene și i-au încercuit rapid pe o parte dintre protestatari.

Alte manifestații „anticapitaliste” au avut loc la Nantes, unde în jur de 450 de persoane s-au adunat sub banner-ul „Să fim neguvernabili”, dar și la Lyon, Grenoble, Strasbourg și Poitiers.

În seara primului tur al alegerilor prezidențiale de la 23 aprilie, o manifestație similară la Paris s-a soldat cu reținerea a 143 de protestatari, dintre care 29 au fost plasați în arest. Șase polițiști și trei manifestanți au fost răniți ușor.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: