EMMANUEL(E) MACRON ESTE NOUL PRESEDINTE AL FRANTEI!

8 Mai

Emmanuel Macron este noul președinte ales al Franței. Candidatul En Marche! a câștigat detașat duminică alegerile prezidențiale.

Update: Rezultate oficiale parțiale, după numărarea a jumătate din voturi: Emmanuel Macron – 61,7%, Marine Le Pen – 38,3%

Update: În primul său discurs, Macron a promis că va „apăra” Franța și Europa și lupta „din toate puterile” împotriva dezbinărilor dintre francezi.

„Voi apăra Franţa, interesele sale. Voi apăra Europa, comunitatea destinelor pe care şi-au oferit-o popoarele continentului nostru. Civilizaţia noastră este miza, modul nostru de a trăi, de a fi liberi, de a ne promova valorile, demersurile comune, speranţele”, a afirmat el, spunând că vrea să amelioreze “relaţia dintre Europa şi popoarele care o formează”.

Update: Transferul puterii între Francois Hollande şi Emmanuel Macron ar urma să aibă loc pe 14 mai, au declarat surse citate de Le Figaro.

Update: Prima declarație a lui Macron pentru AFP, după ce a fost ales președinte: “O nouă pagină din istoria noastră lungă se deschide în această seară. Vreau să fie cea a speranţei şi a încrederii regăsite”.

Update: Emmanuel Macron a obținut 65,5% din voturi, în vreme ce contracandidata sa Marine Le Pen a fost votată de 34,5% dintre alegători, potrivit sondajelor după închiderea urnelor. Le Pen și-a recunoscut înfrângerea.

“Francezii au ales un nou preşedinte al Republicii şi au votat pentru continuitate”, a spus Le Pen, menționând că votul “istoric” au făcut din formaţiunea sa principala forţă de opoziţie din ţară.

Francezii s-au prezentat în număr mai mic la urne decât se aștepta.

A fost cea mai slabă prezență la al doilea tur din 1969 și până în prezent, respectiv 74,7%, anunță Le Monde.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: