CA O ADEVARATA PEDELISTA CE A RAMAS ,BOTOSENEANCA RALUCA TATARCAN-TURCAN”CURCANU”A ANUNTAT CA NOUL PNLP(FRUNZAVERDE),ADICA NOUL PDL VA ATACA LA CCR,MODIFICARILE LA REGULAMENTELE PARLAMENTULUI SI LA STATUT!

9 Mai

Imagini pentru RALUCA TURCAN,BASESCU,IOHANNIS POZE

Liberalii vor contesta la Curtea Constituțională a României modificările la Regulamentele Camerei Deputaților și Parlamentului și la Statutul deputaților și senatorilor, a declarat marți președintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

„PNL va contesta la CCR cele trei modificări intempestive făcute la Regulamentul Camerei Deputaților, Regulamentul comun al Camerei Deputaților și Senatului și la Statutul senatorilor și deputaților. Aceste trei modificări legislative făcute peste noapte de alianța de guvernare PSD-ALDE au unicul scop de a crea un cadru așa-zis legal pentru desfășurarea comisiei de anchetă cu privire la alegerile din anul 2009. Am spus că au scopul de a crea un cadru așa-zis legal pentru că există două decizii ale CCR și o întreagă jurisprudență care confirmă ceea ce PNL susține, că magistrații nu pot fi obligați să se prezinte la audierile în comisiile de anchetă. PSD nu a înțeles lucrul acesta și continuă să dea lovitură după lovitură atât justiției, cât și Parlamentului României”, a afirmat Turcan, la Parlament, potrivit Agerpres.

Ea a acuzat majoritatea parlamentară că este interesată de „albirea” dosarelor pe care le au unii membri.

„Cred că pur și simplu nu le pasă de ce se întâmplă cu România, dacă justiția ajunge să funcționeze pentru cetățeni, să fie toți cetățenii egali în fața legii sau dacă Parlamentul ajunge să fie o instituție în care nimeni nu își mai pune încrederea. Lor le pasă doar de a încerca să își albească dosarele pe care le au. Să se pună mai presus de lege și să satisfacă niște interese politice care nu au nicio legatură cu interesul public”, a susținut Raluca Turcan.

Liderul PNL a opinat că rolul comisiei de anchetă privind alegerile din 2009 este acela de a slăbi justiția.

„În această comisie de anchetă scopul nu este să se afle adevărul despre alegerile din 2009, întrucât există deja o validare din partea CCR, există decizii prin care s-a început ancheta penală privind așa-zise suspiciuni de fraudă electorală. Unicul scop al comisiei de anchetă este să slăbească justiția, preocuparea majoră a PSD în acest moment”, a declarat Raluca Turcan.

Plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților a adoptat marți modificările la Regulamentul activităților comune referitoare la comisiile de anchetă.

Potrivit prevederilor adoptate, comisiile de anchetă pot cita orice persoană care lucrează în cadrul Guvernului sau celorlalte organe ale administrației publice și poate avea cunoștință despre o faptă sau o împrejurare de natură să servească la aflarea adevărului în cauza care formează obiectul activității comisiei. Persoanele citate sunt obligate să se prezinte în fața comisiei de anchetă parlamentară.

„În cazul refuzului nemotivat de a răspunde solicitărilor comisiei de anchetă, aceasta poate propune sesizarea conducătorului autorității sau instituției unde își desfășoară activitatea persoana citată, în vederea aplicării în mod corespunzător a prevederilor regulamentelor de organizare și funcționare a instituției respective sau poate propune sesizarea organelor de urmărire penală pentru infracțiunea prevăzută de articolul 267 din Legea 286/2009 privind Codul penal cu modificările și completările ulterioare”, mai prevede proiectul.

Și Camera Deputaților și-a schimbat marți regulamentul în sensul obligativității persoanelor citate de a se prezenta la comisiile de anchetă.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: