ADRIAN DITA VOTAT DE PLENUL REUNIT AL PARLAMENTULUI IN FUNCTIA DE PRESEDINTE ANCOM!

11 Mai

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a votat, joi, cu 236 de voturi „pentru” şi 10 voturi „împotrivă”, ca Adrian Diţă să preia funcţia de preşedinte al ANCOM.

Guvernul l-a propus Parlamentului pentru funcția de șef al Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) pe Adrian Diță, director în cadrul Telekom România.

”Având în vedere prevederile articolului 11 din OUG 22/2009 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, cu modificările şi completările ulterioare, vă transmitem nominalizarea domnului Adrian Diţă pentru numirea în funcţia de preşedinte al ANCOM, pentru un mandat de ţase ani, în cadrul şedinţei comune a celor două camere ale Parlamentului, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi”, se arată în scrisoarea semnată de premierul Sorin Grindeanu.

Diță a absolvit Colegiul Național de Apărare. Director de afaceri publice în cadrul Telekom România și director în cadrul Romconnection Consulting, Diță urmează să aibă un mandat de şase ani.

În perioada 2010-2011, acestaa fost director de Coporate Affairs în cadrul International Railway Systems, grup controlat de omul de afaceri Cristian Burci. În perioada iunie 2004 – ianuarie 2010, a avut funcţia de director de Corporate Affairs în cadrul Vodafone România.

Adrian Diță este fostul soț al Ancăi Alexandrescu, consilier de comunicare al premierului Adrian Năstase.

Guvernul a modificat recent printr-o Ordonanță de Urgență legislația privind organizarea și funcționarea ANCOM astfel încât numirea președintelui și a vicepreședinților ANCOM se va face pe baza propunerii Guvernului de către cele două camere ale Parlamentului reunite în ședință comună, cu votul majorității deputaților și senatorilor prezenți. În felul acesta, președintele Klaus Iohannis a fost exclus din procedura de numire a șefilor ANCOM, lucru care l-a nemulțumit.

Iohannis acuza la începutul lunii că ”speţa ANCOM seamănă izbitor cu speţa ordonanţei 13”, problema, spunea el, nefiind de legalitate, ci de oportunitate. Klaus Iohannis afirma că Guvernul încă nu a înţeles care este rolul său în arhitectura constituţională.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: