DAN ANDRONIC LA DNA!

11 Mai

Dan Andronic s-a prezentat, joi dimineață, la sediul DNA pentru audieri în dosarul în care este urmărit penal pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

„Am fost chemat pentru acte procedurale legate de dosarul mai vechi”, a susținut Dan Andronic la sosirea la DNA.

Întrebat dacă va merge și la Parchetul General în cursul zilei de joi, Andronic a răspuns: „Am fost citat”.

Patronul ziarului „Evenimentul Zilei” a fost pus sub acuzare pe 11 aprilie de către DNA pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009, în care sunt cercetate și Ioana Băsescu și Elena Udrea.

Procurorii spun că pe 22 septembrie 2016, „în cadrul actelor de urmărire penală efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la plata unor servicii prestate în campania electorală din anul 2009 din bani despre care există suspiciunea că au provenit din săvârșirea unor infracțiuni”, Dan Andronic, în depoziția luată sub jurământ, „a făcut declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea tragerii la răspundere penală a unora dintre persoanele inculpate”.

Concret, susține DNA, Andronic a făcut afirmații mincinoase cu privire la semnificația sumelor de bani încasate de către societatea D.A. COMMUNICATION MEDIA S.R.L., la care era asociat, de la societățile administrate de Francesco Giovanni – Mario, fostul iubit al Ioanei Băsescu, încercând să acrediteze ideea că persoanele inculpate nu au participat la săvârșirea faptelor de care erau acuzate și că sumele nu au nicio legătură cu consultanța politică prestată de suspect în cadrul campaniei electorale.

În dosarul privind campania prezidenţială din 2009 au fost puși sub urmărire penală Elena Udrea, Ioana Băsescu, Gheorghe Nastasia, Victor Tarhon, Ioan Silviu Wagner, fost director general al Oil Terminal, şi Giovanni Mario Francesco, fostul iubit al Ioanei Băsescu.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: