PRESEDINTELE JEAN-CLAUDE JUNCKER,I-O DAT „PESTE NANAU”,GAULEITERULUI NAZI ,PENALUL KLAUS WERNER JOHANNIS:O TARA NU POATE PREZIDA UE”DACA GUVERNUL MAJORITATII PARLAMENTARE ALES DEMOCRATIC IN DECEMBRIE 2016, ESTE SUB PRESIUNEA „PROTESTATARILOR #REZIST,”CARE „DAU IMPRESIA” CA ROMANIA ESTE CONTROLATA DE CELELALTE STATE MEMBRE!

11 Mai

Foto: presidency.ro

Foto: presidency.ro

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și-a exprimat joi convingerea că până la momentul în care va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, în 2019, România nu va mai fi monitorizată prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) în domeniul justiției și va fi parte a Spațiului Schengen.

Într-un discurs susținut în cadrul recepției organizate de președintele Klaus Iohannis în Grădina Palatului Cotroceni, Juncker a subliniat că o țară nu poate prezida Uniunea Europeană „sub impresia” că este controlată de celelalte state membre.

„Acest mecanism trebuie oprit și așa va fi”, a declarat președintele Comisiei Europene.

Jean-Claude Juncker și-a exprimat, de asemenea, speranța că până la acel moment România va putea face parte din Spațiul Schengen de liberă circulație. „Pe măsură ce se apropie acest moment, nu aș vrea să se adauge noi criterii și noi condiții la cele care există deja”, a subliniat el.

„Uniunea Europeană se construiește în armonie, uneori cu ritmuri diferite”, a mai declarat Juncker, adăugând că nu îi place ideea de „Europă cu două viteze”.

„Românii ar putea considera că ceilalți europeni ar dori să introducă o altfel de Cortină de Fier în Europa. Această cortină a căzut și nu vom repeta o greșeală majoră a Europei după război”, a spus oficialul european.

Șeful executivului UE s-a declarat convins că „România are un viitor frumos în față”, datorită „talentului” și „curajului” românilor, care „au demonstrat că sunt parteneri fiabili, respectați peste tot în Europa”. „Consider că românii și europenii pot face lucruri mărețe împreună”, a menționat el.

Juncker a declarat totodată că „românii trebuie să fie mândri de parcursul lor european”. „Noi ne-am îmbogățit prin prezența României (în UE), care a dat o nouă dimensiune Europei. Avem o viziune asupra Mării Negre pe care nu o aveam înainte și ne înțelegem mai bine vecinii noștri apropiați”, a subliniat el.

„România este unul dintre cei mai mari membri ai UE. Dar este și o mare națiune. Suntem îndatorați României pentru numeroasele contribuții pe care le-a avut în interiorul UE, care a devenit mai puternică și mai diversă după aderarea României”, a adăugat președintele Comisiei Europene, subliniind că va admira mereu această țară.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: