TUDORICA DE LA JUSTITIE DESPRE PROIECTUL DE MODIFICARE A CODURILOR PENALE!

15 mai

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat că proiectul de lege privind modificarea Codului penal și Codului de procedură penală va fi trimis Guvernului și apoi Parlamentului, luni sau cel târziu marți.

„Vom vedea dacă modificăm ceva din proiectul afișat pe site-ul MJ. Astăzi, cel târziu mâine, îl trimitem la Guvern și apoi în Parlament, în măsura în care, în urma dezbaterilor, se impune a fi aduse unele modificări”, a declarat Tudorel Toader la intrarea în Ministerul Justiției (MJ).

El a adăugat că luni va avea loc o nouă dezbatere pe tema proiectului de lege privind modificarea Codurilor penale.

„Este a doua dezbatere, la orele 12.00 (…). Sunt confirmări de participare din partea profesioniștilor, specialiștilor în drept, vor fi dezbateri, vom vedea care sunt propunerile, argumentele, contra-argumentele”, a spus Toader.

Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Codului penal și Codului de procedură penală, pus în dezbatere publică de Ministerul Justiției, nu prevede o limită minimă a prejudiciului pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

Potrivit proiectului publicat pe site-ul MJ, alineatul (1) al articolului 297 din Codul penal prevede că „fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește prin încălcarea unei legi, a unei ordonanțe a Guvernului sau a unei ordonanțe de urgență a Guvernului și prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

Textul este pus astfel în acord cu o decizie a Curții Constituționale, sintagma actuală „îndeplinește în mod defectuos” fiind înlocuită cu sintagma „îndeplinește prin încălcarea unei legi, a unei ordonanțe a Guvernului sau a unei ordonanțe de urgență a Guvernului”, restul prevederilor rămânând nemodificate.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: