LOOSERUL LUDOVIC ORGAN,SCUZE ORBAN ,DAR SI CRISTIAN BUCHON,SCUZE BUSOI ,VOR PIERDE DATORITA RAMURII PEDELISTE CONDUSA DE GHITA FALCA ,PRESIDENTIA NOULUI PNLP-PPE,IN FAVOAREA LUI LUI VIOREL CATARAMA!

19 mai

Ludovic Orban face piruete în partid pentru câştigarea preşedinţiei liberale

Ludovic Orban face piruete în partid pentru câştigarea preşedinţiei democrat-liberale

Nou confirmata supremație a lui Gheorghe Falcă în PNLP, cu scandalul adiacent și complementar de rigoare, va atârna destul de greu în privința desemnării șefului partidului, luna viitoare, pe 17 iunie. Și asta în condițiile în care primarul Aradului și-a anunțat tabăra pe care ar susține-o la șefia PNL. Cel puțin la nivel declarativ, Falcă s-a arătat interesat de proiectul și echipa lui Ludovic Orban. Însă nu ar fi pentru prima sau ultima dată când una se spune cu voce tare în PNLP, iar altul este rezultatul jocurilor de culise.

Indiferent dacă Gheorghe Falcă joacă cu adevărat cu toate cărțile la vedere, cert este că Ludovic Orban are de pierdut din cauza afilierii primarului la gruparea sa. Conducerea centrală a PNLP va decide, la finalul acestei săptămâni, conform unor surse, soarta alegerilor din cadrul organizaţiei judeţene PNLP Arad. Cu alte cuvinte, Falcă nu doar că este arătat cu degetul de toată lumea pentru perpetuarea unor metehne pedeliste, de care vechii liberali țin să se detașeze, dar acesta vrea să se integreze cu tot cu practicile sale fix în nucleul tradițional al partidului. Pe de altă parte, incidentele de la alegerile de la Arad pot determina pierderea funcției de președinte de organizație pentru care s-a încălcat statutul partidului, lucru care îl va scoate pe edil în afara careului de joc.

Stratagemă Democrat-liberală de ieșit basma curată

După lungi dispute între Raluca Turcan și secretarul general interimar al partidului, Cristian Bușoi, contracandidatul lui Ludovic Orban la funcția supremă în partid, s-a decis ca alegerile din organizaţia judeţeană a PNLP Arad să fie contestate la Curtea de Arbitraj, privind modul nestatutar prin care au fost organizate. Mai mult, potrivit reproșurilor aduse de Turcan și Bușoi, precum și de o mare parte a liberalilor arădeni, desemnarea delegaţilor pentru conferinţa judeţeană de alegeri a fost făcută după o normă de reprezentare neconformă cu prevederile statutare. Organizaţia municipală nu a avut un birou ales, fiind desemnate doar trei persoane care au selectat delegaţii pentru conferinţa judeţeană de alegeri. Acestea au fost doar câteva dintre neregulile care au făcut ca o parte din organizaţii să nu participe la alegerile judeţene, iar lideri recunoscuţi, cum sunt senatorul Ioan Cristina sau deputatul Eusebiu Pistru, să boicoteze alegerile și să le și conteste caracterul lor statutar. Surse din cadrul conducerii centrale a PNLP dau asigurări chiar că alegerile vor fi anulate, ceea ce va avea drept rezultat faptul că Aradul nu va avea delegaţi la congresul naţional al PNLP, alţii în afara celor de drept. Deşi Gheorghe Falcă a încercat o manevră politică ingenioasă, anunţând că îl va susţine pe Ludovic Orban, cunoscut drept apropiat al adversarilor săi liberali vechi din PNLP Arad, se pare că acest sprijin de ultim moment nu va schimba decizia de anulare a alegerilor de la Arad.

Susținere contra candidaturi la europarlamentare

În afară de Falcă, Ludovic Orban a reușit, în cele din urmă, să le câștige girul și altor doi grei ai partidului din zona Ardealului, respectiv primarului de la Oradea, Ilie Bolojan, și celui de la Alba Iulia, Mircea Hava. Însă pentru susținerea din partea acestora de care se va bucura la congres, Ludovic Orban nu doar că a dus lungi tratative, dar ar fi acceptat chiar să facă unele compromisuri pe termen mediu și lung, în favoarea edililor. Se vorbește în PNLP că atât pe Falcă, cât și pe Bolojan și pe Hava îi tentează și câte un mandat de europarlamentar, având în vedere remunerația grasă care se oferă în forul decizional al UE pentru o prestație mult mai lejeră decât cea dintr-o administrație locală. Mai mult, primarii s-ar pune la adăpost în Parlamentul European de posibilele presiuni venite din partea procurorilor DNA. Cei trei edili ar fi primit garanții de la fostul ministru că vor figura fără doar și poate pe primele trei locuri pe lista PNL pentru europarlamentarele din 2018.

„Pacea“ dintre Iohannis și Dragnea, în favoarea PNLP

Liderul PSD, Liviu Dragnea, pare că a căzut la pace cu președintele Klaus Iohannis. Dacă pe Dragnea îl interesează să aibă o relație cât mai corectă, nu doar din punct de vedere instituțional, cât și interrelațional, cu șeful statului, cel puțin în perioada imediat următoare pentru analiza necesară unei posibile remanieri guvernamentale, Iohannis este și el interesat de un armistițiu cu PSD, în vederea asigurării liniștii indispensabile alegerilor din PNLP. Chiar dacă și-a afirmat, în repetate rânduri, neimplicarea în congresul liberalilor de luna viitoare, cel de-al doilea mandat ca președinte pe care Iohannis și-l dorește depinde mult de rezultatele alegerilor din PNLP

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat asta: