FOSTUL DIRECTOR AL FBI,JAMES COMEY VA FI AUDIAT IN SENAT!

20 Mai

Fostul director FBI James Comey, demis recent de președintele Donald Trump, va depune mărturie în fața comisiei pentru serviciile de informații din Senatul american, a anunțat vineri comisia într-o declarație citată de Reuters.

”Comisia aşteaptă cu nerăbdare să primească mărturia fostului director cu privire la rolul său în dezvoltarea concluziei comunităţii de informaţii cu privire la amestecarea ruşilor în alegerile prezidenţiale din 2016, iar eu am speranţa că va reuşi să clarifice evenimentele recente pentru americani”, a declarat preşedintele republican al Comisiei pentru Informaţii, Richard Burr.

Vicepreşedintele democrat al comisiei a precizat că mărturia lui Comey ar putea să ”răspundă la o serie de întrebări, care au apărut după demiterea subită de către preşedinte a directorului FBI”.

Membrii comisiilor de informaţii au încercat în repetate rânduri să obţină o mărturie publică din partea lui Comey, mai ales după publicarea unui raport în care fostul director al FBI acuză că Donald Trump i-a cerut în mod deschis din luna februarie să renunţe la investigaţia care-l viza pe consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Michael Flynn.

Însă, mulţi congresmeni s-au îndoit că acesta va accepta să depună mărturie publică după numirea lui Robert Mueller ca procuror special pentru investigarea unor posibile legături dintre asociaţii campaniei Trump şi agenţii Kremlinului.

Comey a fost concediat săptămâna trecută de Trump, în timp ce FBI anchetează implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale desfășurate din SUA de anul trecut. Marți, ziarul New York Times a publicat un articol în care afirmă că Trump i-a cerut lui Comey, în februarie, să pună capăt unei anchete asupra fostului consilier național pentru securitate Michael Flynn. Acesta tocmai demisionase, după ce s-a aflat că s-a întâlnit cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak, iar ulterior l-a indus în eroare pe vicepreședintele Mike Pence cu privire la discuțiile purtate cu diplomatul. Flynn „e băiat bun”, i-ar fi explicat președintele directorului FBI, care a întocmit imediat după aceea o notă scrisă privind discuția de la Casa Albă.

Audierea fostului director va fi programată după vacanța de Memorial Day, care anul acesta este sărbătorită pe 29 mai.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: