PENALUL KLAUS WERNER JOHANNIS „TROMPETA”SISTEMULUI!

20 Mai

Cu doua saptamani inainte ca CCR sa se pronunte in problema pragului la abuz in serviciu, presedintele Klaus Iohannis da indicatii:

Imagini pentru IOHANNIS,KOVESI ,POZE

„Nu este bine sa se stabileasca un prag, si nici nu e posibil. Dupa parerea mea, introducerea unui prag ar fi arbitrara si nu cred ca ar ajuta”. Iohannis avea obligatia sa se abtina pe acest subiect, mai ales ca nu e de competenta sa. Declaratiile presedintelui pot fi considerate presiuni la adresa judecatorilor CCR.

Total deplasata iesirea de joi, 17 mai 2017, a lui Klaus Iohannis . Presedintele s-a apucat sa comenteze una dintre cele mai sensibile probleme din punct de vedere juridic, si anume daca la abuzul in serviciu trebuie sa fie introdus sau nu un prag. In loc sa se abtina, Klaus Iohannis si-a dat cu parera, opinand ca un asemenea prag nu exista.

Declaratiile lui Klaus Iohannis sunt total inoportune, credem noi. Iar asta intrucat ele vin cu aproximativ doua saptamani inainte ca CCR sa dezbata exceptiile de neconstitutionalitate ridicate in mai multe dosare, inclusiv de fosta sotie a lui Liviu Dragnea, in legatura cu pragul la abuz in serviciu. Sunt exceptii in care se acuza ca articolul privind abuzul in serviciu este neconstitutional in conditiile in care atat CCR, dar si Comisia de la Venetia au recomandat introducerea unui prag. De altfel, in momentul in care i s-a atras atentia ca inclusiv Comisia de la Venetia a precizat ca este nevoie de un prag la abuz in serviciu, Klaus Iohannis nu a putut sa raspunda. Astfel, oricand delcaratiile lui Klaus Iohannis, venite inaintea unei decizii extrem de importante ce va fi luata la CCR, pot fi considerate ca fiind presiuni la adresa judecatorilor de la Curtea Constitutionala. Mai ales ca o asemenea problema nu intra in atributiile sale.

Pe de alta parte, trebuie precizat ca introducerea unui prag la abuzul in serviciu nu este deloc o decizie pe placul Sistemului si a institutiilor de forta. Or, se stie ca Iohannis este un sustinator al Sistemului si al sefei DNA Laura Kovesi, indiferent de cate abuzuri au fost comise. In aceste conditii, delcaratiile lui Iohannis si opozitia acestuia fata de introducerea unui prag la abuzul in serviciu sunt de inteles.

Iata declaratia acordata de presedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni:

Cred ca nici nu este bine sa se stabileasca un prag si nici nu e posibil. Abuzul in serviciu ori s-a comis, ori nu s-a comis. Dupa parerea mea introducerea unui prag ar fi arbitarara si nu cred ca ar ajuta. Nu cred ca se poate introrduce un prag”.

Sursa :http://luju.ro/

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: