ISIS A REVENDICAT ATACUL TERORIST DIN MANCHESTER ARENA,SOLDAT CU 24 DE MORTI SI PESTE 119 DE RANITI!

23 Mai

Foto Agerpres

Foto Agerpres

Atentatul de luni seară din Manchester a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic (SI).

Prin intermediul unei înregistrări video, de doar 16 secunde, difuzată de expertul marocan în mișcări jihadiste Abdallah Rami, un bărbat având chipul acoperit cu o cagulă a transmis că acesta ”este doar începutul”.

„În numele tuturor, în numele celui Atotputernic. Acesta este doar începutul. Leii Statului Islamic ai Irakului şi al-Sham vor continua să atace cruciaţii. Trăiască Allah! Trăiască Allah!”, se arată în mesaj.

La finalul mesajului, bărbatul ridică o pancartă pe care scrie de mână ”Manchester 22-05-2017”, iar în limba arabă apar cuvintele ”Allahu Akbar”.

Autenticitatea înregistrării nu a putut fi confirmată, menționează EFE, care notează că este vorba de un format pe care Statul Islamic nu îl folosește în mod obișnuit pentru a revendica atacuri teroriste.

O puternică deflagrație, soldată cu 22 de morți și 59 de răniți, s-a produs, luni seara, la finalul concertului susținut de Ariana Grande la Arena Manchester.

Explozia a avut loc în fața culoarelor de ieșire, la câteva minute după terminarea concertului. Peste 50 de ambulanțe au ajuns la fața locului, dar și un echipaj de geniști care a căutat și alte dispozitive explozive.

MAE: O singură solicitare de asistență privind situația unui cetățean român aflat în Manchester

Ministerul Afacerilor Externe a informat marți că, până în prezent, a fost recepționată o singură solicitare de asistență din partea unui cetățean român cu privire la situația unui membru de familie aflat în Manchester.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, în urma demersurilor efectuate de misiunea diplomatică română a rezultat faptul că persoana respectivă este în afara oricărui pericol.

„MAE condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist care a avut loc în noaptea de 22 mai la Manchester, Marea Britanie, soldat cu pierderi de vieți omenești și numeroși răniți și reiterează sprijinul României în lupta împotriva terorismului. Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Londra, continuă demersurile pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații actualizate cu privire la existența printre persoanele afectate a unor cetățeni români. O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Londra s-a deplasat la Manchester pentru a asigura contactul dintre misiunea diplomatică română și autoritățile locale din Manchester”, se arată în comunicat.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: