OFICIALITATILE AMERICANE IAU MASURI DUPA EXPLOZIA DE LA CONCERTUL ARIANEI GRANDE DE LA MANCHESTER!

23 Mai

Autoritățile din New York au întărit măsurile de securitate în locuri sensibile după explozia soldată cu 19 morți luni seara la un concert în Manchester, Marea Britanie, relatează marți AFP, citată de Agerpres.

Autoritățile au precizat totuși că nu au înregistrat o amenințare specifică vizând teritoriul american.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a anunțat că a ordonat suplimentarea patrulelor „în locuri deosebit de sensibile” (metrou, aeroporturi…) ca „măsură de precauție” în urma atentatului de la Manchester.

„Acest act aparent de terorism împotriva unui concert la care asistau mii de adolescenți și tineri, este un atac oribil și inexplicabil împotriva valorilor noastre universale de ființe umane. New York este solidar cu poporul britanic și cu prietenii noștri din toată lumea împotriva forțelor urii și ale terorii”, a spus guvernatorul într-un comunicat.

Departamentul american al Securității Interne a declarat că încearcă să obțină mai multe informații despre atentat și este gata să acorde asistență omologilor săi britanici.

„Pentru moment nu avem informații care să indice o amenințare specifică împotriva evenimentelor muzicale din SUA”, a indicat departamentul într-un comunicat.

„Totuși, publicul va putea constata măsuri de securitate întărite în interiorul și în jurul locurilor evenimentelor publice, autoritățile luând măsuri de precauție suplimentare”, a adăugat el.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: