BBC:PREMIERUL BRITANIC THERESA MAY VA DISUTA CU PRESEDINTELE USA DONALD TRUMP PROBLEMA SCURGERII DE INFORMATII IN MASS-MEDIA DIN USA DESPRE ATACUL CU BOMBA DE PE MANCHESTER ARENA!

25 Mai

Theresa May va discuta cu Donald Trump problema scurgerii de informaţii în mass-media din SUA despre atacul cu bombă de pe Manchester Arena, informează BBC.

 

ATACUL din Machester: Theresa May va discuta cu Donald Trump despre scurgerile de informaţii referitoare la atentat, în presa din SUA (Imagine: Hepta)

Oficialii din Marea Britanie au fost înfuriaţi de faptul că fotografii care surprindeau probe şi rămăşiţe ale atacului de pe stadionul Manchester Arena, unde a avut loc atacul de luni seară, au apărut în ziarul New York Times.

Se aşteaptă ca premierul britanic să atace problema cu preşedintele SUA când se vor întâlni la summitul NATO de la Bruxelles.

Atacul de luni seară din Machester a ucis 22 de persoane – inclusiv copii – şi a rănit alte 64.

Potrivit BBC, oficialităţile de la Londra sunt de părere că forţele de ordine din SUA ar fi vinovate de scurgeri şi nu reprezentanţii Casei Albe.

Întâlnirea dintre cei doi lideri va avea loc la summitul NATO de la Bruxelles, în timp ce poliţia britanică va continua să investigheze o presupusă „reţea” ce are legături cu atacatorul sinucigaş  Salman Abedi.

Joi dimineaţă, detectivii au efectuat o explozie controlată în timp ce percheziţionau o locuinţă din zona Moss Side a oraşului Machester.

Şase bărbaţi, inclusiv fratele mai mare al lui Abedi şi o femeie, au fost arestaţi într-o serie de raiduri efectuate în Manchester, Wigan şi  Nuneaton.

Femeia a fost eliberată ulterior fără a fi acuzată în primele ore ale dimineţii de joi.

Tatăl lui Abedi şi un frate mai mic al acestuia au fost reţinuţi de poliţiştii din Libia.

Publicarea unor fotografii, inclusiv a unui dispozitiv etichetat ca „posibil detonator” în ziarul The New York Times, a produs o reacţie furioasă a oficialităţilor de la Londra şi a şefilor poliţiei britanice.

Detalii despre identitatea lui Abedi au apărut deja în presa din SUA la mai puţin de 24 de ore de la producerea exploziei.

Ministrul britanic de interne Amber Rudd s-a declarat „iritată” de scurgerile de informaţii şi a avertizat Washingtonul că astfel de lucuri „să nu se întâmple din nou.”

În ciuda acestei rugăminţi, fotografiile, ce au fost ulterior reproduse în presa britanică şi par să înfăţişeze fragmente ale bombei, pline de sânge, precum şi un rucsac utilizat pentru a masca dispozitivul, au fost republicate.

O sursă apropiată guvernului britanic a descris cea de-a doua scurgere de informaţii ca fiind „de un alt nivel” şi a declarat pentru BBC că a cauzat „neîncredere şi stupoare” printre oficialităţile londoneze.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: