PRIMA REUNIUNE NATO CU PRESEDINTELE USA DONALD TRUMP!

25 mai

Șefii de stat şi de guvern ai NATO se întâlnesc cu președintele american Donald Trump la Bruxelles. Joi va fi inaugurat şi noul sediu al Alianţei şi se va face o analiză a implementării deciziilor din 2016, de la Varşovia, dar punctul culminant al reuniunii va fi discursul lui Donald Trump, de la care liderii NATO aşteaptă un mesaj pozitiv, după criticile aduse Alianţei în timpul campaniei electorale şi în contextul solicitărilor SUA de creştere a gradului de implicare a NATO în operaţiunile antiteroriste. În acest context, aliaţii NATO au decis miercuri seară să se alăture coaliţiei internaţionale de combatere a Statului Islamic, condusă în acest moment de către SUA, şi este de aşteptat ca decizia să fie anunţată în mod oficial la reuniunea de la Bruxelles. La reuniune va fi prezent și președintele Klaus Iohannis.

Anterior întâlnirii, Donald Trump s-a întâlnit cu premierul belgian Charles Michel miercuri, la Bruxelles, căruia i-a promis că vor coopera ”în diverse probleme”. „Numărul unu este terorismul”, a spus Trump.

Statele membre ale NATO au decis miercuri seară, la Bruxelles, să adere oficial la coaliția internațională condusă de SUA contra grupării jihadiste Statul Islamic, au declarat surse diplomatice citate de agențiile de presă străine.

Gestul, menit să-i facă pe plac lui Trump, care a cerut în mod repetat sporirea angajamentului NATO în lupta împotriva terorismului, reprezintă totodată o decizie politică, întrucât toate cele 28 de state membre ale Alianței fac deja parte în mod individual din coaliția împotriva SI, iar NATO contribuie deja la lupta antiteroristă prin schimbul de informații și instruirea forțelor locale din Irak și Afganistan.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: