CANCELARUL GEMANIEI,”ACEA FATA DIN EST”,ANGELA MERKEL ,INFRANTA DE PRESEDINTELE USA DONALD TRUMP LA SUMMITUL G 7 DE LA TAORMINA ,DUPA DISCUTIILE PRIVIND CLIMA!

28 Mai

Imagini pentru TRUMP ,MERKEL,POZE

Discuțiile liderilor G7 privind clima, care au avut loc vineri și sâmbătă la Taormina, în Italia, ‘nu au fost deloc satisfăcătoare’, a declarat cancelarul german Angela Merkel, potrivit AFP.

„Orice discuție pe subiectul climei a fost extrem de dificilă, ca să nu spun complet nesatiscătoare”, a afirmat Merkel în fața presei, conform Agerpres.

„Avem o situație de șase la unu, ceea ce înseamnă că nu există încă niciun semn în legătură cu decizia SUA: dacă vor rămâne sau nu parte a Acordului de la Paris” privind clima, a adăugat ea.

Președintele american Donald Trump a anunțat pe Twitter, de la Taormina, că va lua săptămâna viitoare o decizie privind eventuala retragere a SUA din înțelegere.

„Voi lua săptămâna viitoare decizia finală privind Acordul de la Paris”, a scris el pe Twitter la finalul reuniunii G7.

Liderii G7 și-au recunoscut incapacitatea de a găsit un teren de înțelegere cu SUA în privința luptei împotriva încălzirii globale și au luat act de această situație în declarația finală.

În ciuda presiunilor repetate ale europenilor (Germania, Franța, Italia, Marea Britanie și Uniunea Europeană), Canadei și Japoniei, Donald Trump nu a cedat.

Președinția franceză a refuzat totuși să vorbească despre un ‘eșec’, chiar dacă recunoaște că „nu este o formulare ideală”.

Acordul de la Paris, încheiat în noiembrie 2015, vizează limitarea creșterii temperaturii globale sub pragul de 2 grade C comparativ cu nivelurile preindustriale.

SUA ar putea ieși pur și simplu din acest acord negociat cu dificultate sau ar putea rămâne, dar anunța o revizuire în scădere a obiectivelor lor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: