ARESTARE ANUNTATA DE LA COTROCENI. FOSTA SEFA AEP ANA MARIA PATRU A TRIMIS O SCRISOARE BOMBA LA COMISIA PARLAMENTARA DE ANCHETA A ALEGERILOR PREZIDENTIALE DIN 2009!

29 Mai

 

Fosta sefa AEP Ana Maria Patru a trimis o scrisoare bomba la comisia parlamentara de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009: „Am primit un telefon de la Presedintele Traian Basescu in care mi-a spus ca as putea fi arestata… Am povestit ca ancheta in dosarul Referendumului ar fi anormala si o eventuala condamnare ar fi nelegala… In 2012, procurorii au ridicat listele electorale permanente”

Imagini pentru ANA MARIA PATRU ,POZE

 

Ies la inveala informatii bomba despre Traian Basescu. Fosta presedinta a Autoritatii Electorale Permanente (AEP) Ana Maria Patru  a trimis luni, 29 mai 2017, la Comisia parlamentara constituita pentru anchetarea alegerilor prezidentiale din 2009 o scrisoare in care dezvaluie ca, in 2012, cand inca era presedinte al Romaniei Traian Basescu ar fi sunat-o pentru a o avertiza ca va fi arestata pe subiectul dosarului referendumului din 2012. In acest sens, Ana Maria Patru precizeaza ca arestarea sa din 2016 nu a fost pe motiv este „basista”, ci pentru ca era „mai degraba implicata in actiunile inteprinse de PSD, desi nu s-a intamplat asta niciodata”: „In realitate, nu am fost mai apropiata de un partid sau de celalalt, iar aceasta neutralitate a fost interpretata de catre cei care m-au arestat ca o lipsa de fidelitate fata de ‘cauza’.”

In ampla scrisoare transmisa Comisiei parlamentare de ancheta Ana Maria Patru vine si cu argumente, pentru sustinerea afirmatiilor sale, pe care le prezentam mai jos:

In sprijinul acestei supozitii, vreau sa aduc mai multe argumente:

1.In anumite cercuri, am povestit de-a lungul timpului ca ancheta in dosarul referendumului in ceea ce-l priveste pe presedintele PSD, domnul Liviu Dragnea, ar fi anormala si ca o eventuala condamnare ar fi nelegala, date fiind dispozitiile legislatiei electorale. Niste ‘oameni de bine’ mi-au spus ca fac o greseala si ca ar trebui sa tin aceste opinii pentru mine. Precizez ca acest lucru se intampla inainte de condamnarea definitiva a domnului Liviu Dragnea in acel dosar.

2.La un moment dat, am primit un telefon de la Presedintele in functie la acel moment, domnul Traian Basescu, in care mi-a spus ca as putea fi arestata fix pe subiectul dosarului referendumului din 2012.

3.O alta greseala care mi s-a reprosat a fost nemultumirea mea (exprimata fata de mai multi oameni, unii dintre ei politicieni) ca, in 2012, procurorii au ridicat listele electorale permanente de la acel moment. Si aici cred ca ar trebui ca societatea sa decida daca e firesc ca institutiile de forta ale statului sa detina aceste informatii.

4.In timpul anchetei in care am fost retinuta si arestata, in plina campanie electorala pentru parlamentare, pe masa procurorilor, existau documente ale AEP care vizau vulnerabilitatea softului si modul in care se face repartizarea mandatelor. Am fost chestionata asupa acestor lucruri. Precizez ca hartiile care mi-au fost prezentate nu aveau legatura cu cauza penala in care eram anchetata. Ele nu aveau relevanta in speta si nu se regaseau in rechizitoriul trimis catre instanta.

5.In timpul anchetei penale, aceeasi Irina Socol, prin avocatii sai, m-a pus sa fac denunturi impotriva unor oameni politici. Tin sa precizez ca ea venea, in diferite momente la DNA, iar eu eram adusa din Arestul Politiei si imi promitea ca ‘o sa-mi revad mai repede copilul’ daca fac asta. Plus alte promisiuni pe care o sa le prezint in fata instantei de judecata. Am dovezi inregistrate in acest sens cu avocatul platit de ea.

6.Cu cateva zile inainte de retinerea si arestarea mea, am avut o intalnire, in SUA, la invitatia ambasadorului Romaniei, domnul George Maior, fost director al Serviciului Roman de Informatii si fost membru PSD. Cu cateva zile inainte, participasem in calitate de presedinte AEP si presedinte A-WEB (Asociatia Oficialilor electorali la nivel mondial), la derularea scrutinului prezidentiale din Statele Unite.

7.Am fost retinuta si arestata in baza unui denunt facut de doamna Irina Socol, fosta sefa SIVECO, firma despre care, asa cum am sustinut si mai sus, se discuta, in anumite cercuri, ca ar putea functiona in baza Legii 14/1992.

Referindu-se la alegerile prezidentiale din 2009, Ana Maria Patru precizeaza in scrisoarea sa ca nu cunoaste „existenta vreunei celule care sa se fi ocupat de influentarea rezultatului alegerilor precim cea descrisa de jurnalistul Dan Andronic”, subliniind totodata ca nu s-a intalnit niciodata „intr-un cadrul altfel decat institutional-formal cu cei nominalizati de domnul Dan Andronic” si nu a comunicat „telefonic sau in alt mod cu altcinea din acel grup in seara turului II al alegerilor prezidentiale din 2009„.

Afirma insa Ana Maria Patru ca „nu exista motive temeinice de indoiala privind rezultatul alegerilor pe niciunul dintre primele doua paliere enumerate mai sus„, respectiv sa existe un vot masiv influentat prin mijloace nelegale si sa existe intelegeri nelegale intre reprezentantii partidelor politice din sectiile de votare pentru declararea intr-un anumit fel a numararii voturilor. Ana Maria Patru sustine insa ca este suspect faptul ca SIVECO, controlata de Irina Socol, a castigat aproape toate softurile de numarare si transmitere a datelor catre AEP, inclusiv la alegerile din 2009.

Iata marturia integrala a Anei Maria Patru:

Sursa foto 1: Adevarul.ro

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: