DIN CICLUL TOTI BASISTII SI JOHANNISTII PRIVILEGIATI DE REGIMUL BASESCU FAC GREVE:CONTROLORII DE TRAFIC AERIAN AU INTRAT IN GREVA!

30 Mai

După ce, luni, negocierile cu Ministerul Transporturilor au eşuat, Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian este hotărât să iasă în stradă.

Cotidianul a anunţat încă de săptămâna trecută decizia Sindicaliştilor din Romatsa de a continua greva generală până la soluţionarea revendicărilor legale, menite a salva instituţia de la falimentul preconizat pentru finele acestui an.

Zborurile au început să fie blocate începând cu ora 9.00, astfel că pe Aeroportul Henri Coandă Bucureşti, trei curse au fost deja anulate şi alte două zboruri au întârzieri. Doar 33,3% din zboruri vor fi, de altfel, asigurate.

Liderii ATSR au precizat că greva ar putea să dureze câteva ore sau să continue pe termen nelimitat dacă nu se va ajunge la nicio concluzie.

“Lupta noastră sindicală purtată de aproape trei ani nu este pentru avantaje materiale, ci pentru decăpuşarea, depolitizarea şi salvarea unei instituţii româneşti de prestigiu, de la faliment şi înstrăinare. Un management dezastruos şi politizarea excesivă au dus la situaţia de azi. Marţi declanşăm greva generală, ca ultimă soluţie. Au înstrăinat pământul, urmează cerul!”, declara joi Gabriel Tudorache, lider ATSR, pentru Cotidianul TV.

De asemenea, Tudorache a afirmat că încă din luna august 2016, când a expirat contractul colectiv de muncă (CCM), a trimis documente autorităților, însă acestea nu au fost luate în considerare.

Vineri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, solicita sindicaliștilor, într-o postare pe Facebook, să nu afecteze planurile de minivacanță ale românilor.

„Fac un apel la rațiune către sindicaliștii ROMATSA și le solicit în primul rând să nu afecteze planurile de minivacanță ale românilor”, susține pe rețeaua de socializare șeful de la Transporturi.

Acesta precizează că îl preocupă „extrem de mult” situația de la ROMATSA, dar că nu intenționează să cedeze presiunilor nejustificate.

„Mă preocupă extrem de mult situația de la ROMATSA și greva anunțată pentru data de 30 mai. Țin să precizez, de la bun început, că nu am de gând să cedez la presiuni nejustificate”, a scris ministrul Transporturilor.

Angajații ROMTASA s-au aflat în data de 12 mai în grevă de avertisment, timp de două ore, peste 100 de salariați ai regiei protestând față de managementul „profund defectuos” al Regiei și de lipsa contractului colectiv de muncă.

În iulie 2015 a mai avut loc o grevă de avertisment declanșată de controlorii de trafic aerian, aceasta afectând 22 de aterizări și 18 decolări, adică 40 de mișcări de aeronave programate pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București, conform planurilor de zbor.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: