GAULEITERUL NAZI, „DER GROSSE STRUMPF” CETATEANUL GERMAN KLAUS WERNER JOHANNIS INCEARCA SA O LINISTEASCA PE „MUTTI”ANGELA MERKEL DUPA LOVITURILE LUATE LA SUMMITUL NATO SI G7 DE LA TAORMINA!

31 Mai

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, că relația transatlantică din interiorul NATO nu este periclitată, în pofida declarației Angelei Merkel care a afirmat că Europa ”trebuie să își ia soarta în propriile mâini”.

”Cred că baza NATO este relația tranatlantică și ea este și rămâne vitală pentru felul în care vor evolua atât Europa, cât și America de Nord. Afirmația doamnei cancelar Merkel a aparut datorită unor așteptari care nu toate au fost atinse la întalnirea NATO și la summitul G7. După parerea mea, nu este cazul să ne facem griji că relația ar putea dispărea”, a comentat președintele Iohannis afirmația făcută de cancelarul Germaniei, Angela Merkel. Iohannis a spus că legăturile dintre SUA și partenerii săi europeni din NATO trebuie să rămână la fel de strânse ca și până acum. ”Relația rămâne solidă și România este de parere că relația transatlantică trebuie să fie cât de solidă se poate”, a mai spus Klaus Iohannis.

Europa “trebuie să își ia soarta în propriile mâini” în condițiile unei aliante occidentale divizate de Brexit și de presedinția lui Donald Trump, a declarat duminică șefa Guvernului de la Berlin, Angela Merkel, citată de AFP. “Perioada în care puteam să depindem în totalitate unii de alții se termină. Am trăit acest lucru în ultimele câteva zile”, a spus Merkel la un miting electoral din Munchen, în sudul Germaniei.

“Noi, europenii, chiar trebuie să ne luam soarta în propriile noastre mâini”, a adaugat ea. Germania și Europa se vor strădui să rămâna în relații bune cu SUA și Marea Britanie, dar “trebuie să ne luptăm pentru propriul nostru destin”, a insistat Merkel. Ea consideră că trebuie acordat o atenție deosebită relațiilor dintre Berlin și noul președinte francez Emmanuel Macron. Cancelarul german a luat parte vineri și sâmbătă la summitul G7 din Sicilia, ce s-a încheiat fără un acord între Statele Unite și celelalte șase mari economii ale lumii privind clima.

Merkel a descris discutiile în acest dosar drept “foarte dificile, pentru a nu spune foarte nesatisfăcătoare”

Anunțuri

2 răspunsuri to “GAULEITERUL NAZI, „DER GROSSE STRUMPF” CETATEANUL GERMAN KLAUS WERNER JOHANNIS INCEARCA SA O LINISTEASCA PE „MUTTI”ANGELA MERKEL DUPA LOVITURILE LUATE LA SUMMITUL NATO SI G7 DE LA TAORMINA!”

  1. octavpelin 31 Mai 2017 la 4:41 pm #

    GRACIAS LUIZ!

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: