MIHAI FIFOR,PRESEDINTELE COMISIEI PARLAMENTARE DE ANCHETA A FRAUDARII PREZIDENTIALELOR DIN 2009,O NOUA INVITATIE CATRE FOSTU INTENDENT „GABRIEL „IZMANARU’!”

31 mai

Președintele Comisiei parlamentare de anchetă cu privire la alegerile prezidențiale din 2009, Mihai Fifor, a declarat miercuri că va trimite o scrisoare procurorului general în care să arate obiectivele comisiei și a spus că îi va transmite lui Gabriel Oprea o nouă invitație la audieri.

„În această dimineață domnul Oprea m-a sunat, mi-a spus că nu vine la comisie și că ne-a transmis o scrisoare, ceea ce a și făcut. Lucrurile eu zic că sunt cât se poate de clare. De la debutul activității comisiei noastre am precizat că pe Regulament și pe Hotărârea Parlamentului României obiectivele sunt cât se poate de clare în activitatea comisiei, că nu se suprapunem în niciun fel pe obiectul anchetei Parchetului General. Prin urmare, noi considerăm că invitarea domnului Gabriel Oprea la comisie a fost una îndreptățită și cât se poate de legală. În cursul dimineții vom transmite o scrisoare procurorului general al României prin care arătăm din nou obiectivele Comisiei de anchetă și, totodată, o să trimitem o nouă invitație domnului Gabriel Oprea pentru a veni în fața Comisiei, pentru că mi se pare că acesta este mersul firesc al lucrurilor”, a spus Fifor la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că membrii comisiei au decis să trimită această scrisoare Parchetului General pentru a nu exista niciun fel de dubiu vizavi de faptul că obiectivele Comisiei „sunt cât se poate de clare și pentru a reașeza din nou lucrurile în matca lor așa cum trebuie”.

„Vom trimite o nouă invitație domnului Gabriel Oprea, pentru că așa este firesc ca domnia sa să vină în fața acestei comisii”, a menționat Fifor, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă comisia va sesiza autoritățile în cazul în care Oprea va refuza să onoreze o nouă invitație, Fifor a spus: „Bineînțeles că da. Nu ne jucăm de-a comisia, nu facem lucrul acesta”.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea i-a anunțat, printr-o scrisoare, pe parlamentarii din comisia de anchetă pentru alegerile prezidențiale din 2009 că nu se va prezenta miercuri la audieri, așa cum era prevăzut.

Oprea a precizat că este subiect procesual într-o cauză penală, iar procedura de urmărire penală are un caracter nepublic astfel că nu poate da curs solicitării comisiei.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: