VICEPRESEDINTA ANAF,ANDREEA-MARIA-ARCAN APOSTOL (PSD),IN VRARSTA DE 27 DE ANI SE INCURCA IN DECLARATIILE DE AVERE!

1 Iun

Tânăra speranță PSD-istă, Andreea-Maria Arcan-Apostol, de 27 de ani, numită pe 25 mai 2017 vicepreşedinte ANFP (Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici), funcţie cu rang de secretar de stat, a pășit cu stângul în carieră. Andreea ascunde și alte secrete.

Vicepreședinta ANFP spune că este consilier juridic, deci ar trebui să știe legile care îi guvernează pe înalții funcționari publici. Mama ei, senatoarea Emilia Arcan, este vicepreşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii, deci ar fi putut avea expertiză în domeniu. În declarația de avere depusă pe data de 30 mai a.c., Andreea-Maria Arcan-Apostol scrie că nu deține terenuri sau clădiri, că are un autoturism Volkswagen din 2014, că nu deține plasamente, acțiuni sau părți sociale cu valoare de piață peste 5.000 de euro. Veniturile salariale obținute anterior numirii în funcție au fost de 18.000 de lei pe anul fiscal încheiat, în calitate de consilier juridic, iar soțul ei, Dumitru Apostol, a încasat ca administrator al aceleiași firme, SC Vandisse Oil SRL, suma de 30.000 de lei. În declarația de interese, depusă în aceeași zi, Andreea-Maria Arcan-Apostol spune, pe propria răspundere, că ea este administratorul firmei menționate, și nu soțul ei. Conform legii, în 15 zile de la numire, un funcționar public are timp să se decidă ce vrea să facă, să devină un bugetar bine plătit sau să renunțe la administrarea firmei private. Legea nu-i interzice însă să fie acționar, chiar și majoritar dacă vrea.

Firmă cu 14 angajaţi încă de la înfiinţare

Potrivit informațiilor supervizor.ro, firma SC Vandisse Oil SRL Piatra Neamţ a fost înmatriculată pe 14 octombrie 2015, unicul asociat şi administrator fiind Dumitru Apostol, care era deja căsătorit la acea dată cu Andreea Arcan (nunta a avut loc în mai 2015). Sediul social al firmei figurează, pe baza unui contract de comodat, într-un apartament de pe strada Orhei, care este şi domiciliul declarat al fiicei senatoarei, dar nu şi al partenerului. Capitalul social iniţial a fost de 200 lei, iar obiectul principal de activitate – „comerţ cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate“. Pentru 2015, după doar două luni şi jumătate de activitate, firma deţinută şi administrată numai de Dumitru Apostol a raportat o cifră de afaceri de 239.708 lei şi 14 angajați. Datele obținute de supervizor.ro de la Registrul Comerțului mai arată că pe 13 ianuarie 2016, soția sa, Andreea-Maria, a intrat în firmă printr-o majorare de capital, cu un aport de 3.140 de lei. Așa se face că ea devine asociat majoritar cu 94,01% din capitalul social, iar soțul ei ajunge un acționar minoritar cu 5,99%. Mai mult, soțul este înlocuit în funcția de administrator de către soția sa. „Ca o paranteză, putem spune că afirmaţia din declaraţia de avere cu remunerarea ca administrator a masculului este eronată, să nu zic falsă. El a fost administrator 12 zile din anul 2016!“, scrie jurnalistul de la supervizor.ro, care estimează că afacerea este de cel puțin un milion de euro.

Conform documentelor de la Registrul Comerţului, SC Vandisse Oil SRL administrează benzinăria MOL din Şoseaua Olteniţei nr.83A, sector 4, aproape de Piaţa Berceni. Societatea are contract de agent MOL din 19 octombrie 2015, adică semnat la 5 zile după înfiinţare!

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: