ARABIA SAUDITA A INCHIS BIROURILE TELEVIZIUNII AL-JAZEERA!

6 iun.

La numai câteva ore după ruperea relațiilor cu Qatarul, Arabia Saudită a închis luni birourile televiziunii qatareze Al-Jazeera, potrivit AFP, care citează agenția oficială Spa.

”Ministerul Informațiilor a închis birourile televiziunii Al Jazeera și i-a retras licența”, a transmis Spa.

Televiziunea Al Jazeera, care dispune de aproape 80 de birouri în întreaga lume și transmite în mai multe limbi, a fost înființată în urmă cu peste 20 de ani de către guvernul Qatarului. Televiziunea a reprezentat cutia de rezonanță a mișcărilor Primăverii Arabe. Detractorii săi consideră însă linia sa editorială prea favorabilă islamiștilor, văzând în ea uneori un instrument în serviciul diplomației Qatarului.

Printre altele, rețeaua qatareză de televiziune beIN Sports nu mai este accesibilă prin cablu în Emiratele Arabe Unite, a indicat un agent al companiei emirateze de telecomunicații DU.

”Primim un mare număr de apeluri pe această temă”, a declarat pentru AFP un reprezentant al DU, confirmând faptul că nu este accesibilă rețeaua beIN Sports, fără să poată oferi motivele.

Arabia Saudită, Bahrain, Emiratele Arabe Unite, Yemen și Egiptul au anunțat luni că au rupt legăturile diplomatice cu Qatar, pe care îl acuză că susține terorismul.

Zeci de zboruri au fost anulate sau redirecţionate luni dimineaţă de pe aeroportul internaţional Hamad de la Doha, la doar câteva ore după ce ţările arabe condusă de saudiţi a anunţat întreruperea relaţiilor diplomatice cu Qatar, transmite al-Arabiya.

În acelaşi timp, diplomaţii qatarezi din cele cinci ţări arabe au primit ordin să se întoarcă în 48 de ore la Doha.

De asemenea, au luat măsuri de întrerupere a accesului în statul din Golful Persic. Ca o consecinţă, contractele futures au crescut cu până la 1,6% la bursă din New York, compensând cea mai mare pierdere săptămânală din ultima lună, de 4,3%.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: