GRESITA PAREREA AVOCATULUI GHEORGHE PIPEREA IN LEGATURA CU DECIZIA CCR ,”CA ABUZUL IN SERVICIU ESTE DEZINCRIMINAT TEMPORAR?!”

7 Iun

Cunoscutul avocat Gheorghe Piperea afirmă, referindu-se la decizia CCR privind pragul la abuzul în serviciu, că acest lucru înseamnă „pur și simplu” dezincriminarea temporară a acestei infracțiuni, până când Parlamentul va clarifica pragul.

„CCR, din câte observ, a mai spus odată că abuzul în serviciu trebuie să aibă prag valoric și precizie terminologică în privința intensității vătămarii, pentru a putea delimita delictul penal de cel contravențional sau civil. Înseamnă că norma penală, fiind lipsită de claritate și predictibilitate și, deci, nefiind lege în sensul CEDO, trebuie înlăturată de la aplicare în orice proces penal. Acest lucru înseamnă, pur și simplu, dezincriminarea temporară a abuzului în serviciu, până când Parlamentul va face bine și îl va clarifica. Între timp, toti suspecții de abuz în serviciu, vinovați sau nu, vor putea să scape de acuzație (dacă, desigur, vor reuși să convingă judecătorii de imprecizia și impredictibilitatea legii), pe principiul legii penale mai favorabile. Iar, în aceste condiții, dă-i și luptă în contra corupției
Plevușca prinsă în năvoadele marilor luptători anti-nu-stim-ce, va scăpa, căci gaurile plasei sunt acum foarte, foarte largi”, a scris Piperea pe Facebook.

Avocatul opinează în continuare că „adevărații corupți și marii evazioniști și hoți oricum sunt scăpați de mult”.

„Pe ei luptatorii anti-naiba-știe-ce nici măcar nu îi întrebau de sănătate. În schimb, ștampila de țară a corupției pusă de purtătorii de lanterne telefonice, precum și angoasa de suspect de serviciu indusă tuturor amărăștenilor (nu și mahărilor care își permit să dea telefoane din sediul „instituțiilor de forță”) de cele 100 de mii de mandate de interceptare a convorbirilor telefonice vor rămâne. La fel și costurile pecuniare și nepatrimoniale ale campaniei ratate anti-corupție, inclusiv restricțiile anti-democratice ale drepturilor, pe motiv de „siguranță națională”. Dacă este chiar un fenomen național, corupția trebuie prevenită și combătută inclusiv prin mijloacele dreptului penal, care este un drept al apărării sociale. Dar nu cu actualii lideri. De eficiența și deșteptăciunea lor maxime ne-am dat seama. Suntem lămuriți. Poate se vor lămuri și reprezentanții puterilor străine în Romania. Nu de alta, dar se pare că s-au cam dus după fentă în februarie. Cât despre #rezist – enti, le sugerez să își caute alți idoli”, conchide Piperea.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: