MINISTRUL TUDOREL TOADER NU-I MAI VREA PE MAGISTRATII DETASATI LA MINISTERUL JUSTITIEI,PENTRU „MICA AVERE ” CASTIGATA IN TIMPUL DETASARII!

7 iun.

Ministrul Justiției Tudorel Toader a dat miercuri detalii despre banii pe care îi câștigă un magistrat detașat la Ministerul Justiției, după ce anterior a solicitat ca CSM să înceteze detașările la acest minister. Toader spune că magistraţii detaşaţi au un salariu lunar care poate fi şi între 20.000 şi 24.000, căruia i se adăugă diurna, contravaloarea chiriei și decontarea cheltuielilor de transport.

„Magistrații detașați la Ministerul Justiției ocupă o funcție vacantă asimilată magistraților, țin rezervat postul de pe care au fost detașați, având următoarele drepturi bănești: un salariu lunar, care poate fi chiar și de 20.000-24.000 lei, iar dacă nu sunt din București, primesc și o diurnă lunară care poate să ajungă chiar și la 11.000-12.000 lei, contravaloarea chiriei, care este de 2700 lei, precum și decontarea cheltuielilor de transport, la domiciliu și retur !
Indiferent de nivelul instanței sau parchetului de la care provin, magistrații detașați sunt asimilați judecătorilor sau procurorilor de pe lângă ÎCCJ, respectiv PÎCCJ !”, a scris Toader pe pagina sa de Facebook, reluând totodată afirmaţia că „magistraţii trebuie să facă magistratură”.

Ministrul Justiției anunța recent, la Parlament, că a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să înceteze detașările, pe motiv că ministerul trebuie să-și angajeze personal propriu, pe care să îl formeze, „să îl fidelizeze”.

„Legea spune că detașările sunt pe trei ani, de cel mult două ori. Sunt foarte mulți detasați, din cei care sunt la Justiție, care depășiseră acel interval de timp. Ministerul Justiției trebuie să-și angajeze personal propriu, avem foarte multi juriști în România, avem juriști foarte bine pregătiți, juriști pe care să-i angajam la MJ, să-i formăm, să-i fidelizăm în spiritul Ministerului Justiției. (…) Vă dau un exemplu cât se poate de simplu: aveam pe cineva, o doamnă absolut respectabilă, care era procuror și șef de resurse umane. E păcat să ții un procuror foarte bine pregătit șef la resurse umane. De aia s-a format, să facă muncă de procuror. Deci asta este motivul pentru care am cerut încetarea detașării tuturor. Angajăm oameni tineri, valoroși, pe care Ministerul să conteze pe mulți ani înainte”, afirma Tudorel Toader, întrebat dacă există tensiuni între minister și CSM în cazul detașărilor.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.