PRESEDINTELE USA DONALD TRUMP SI MESAJUL SAU CATRE POPORUL IRANIAN ,LOVIT DE ATACURI TERORISTE:”STATELE CARE SUSTIN TERORISMUL VOR DEVENI VICTIMELE RAULUI!”

8 Iun

Președintele SUA, Donald Trump, a avertizat miercuri Iranul după atacurile comise la Teheran, că aceia care susțin terorismul riscă să devină ”victime”, declarație pe care șeful diplomației iraniene a calificat-o drept ”dezgustătoare”, relatează AFP, citată de Agerpres.

”Subliniem că statele care susțin terorismul riscă să devină victimele răului pe care îl susțin”, a afirmat Trump, potrivit unui comunicat.

Președintele SUA a subliniat că se roagă pentru ”poporul iranian” precum și pentru ”victimele nevinovate” ale atacurilor de la Teheran, revendicate de gruparea teroristă Stat Islamic care s-au soldat cu 13 morți și cu zeci de răniți.

Șeful diplomației iraniene Mohammad Javad Zarif a calificat ”dezgustătoare” afirmațiile lui Donald Trump. ”Comunicatul Casei Albe este dezgustător (…) în timp ce iranienii se confruntă cu teroarea susținută de clienții americanilor”, a scris Zarif într-un mesaj difuzat pe contul său de Twitter.

Gardienii Revoluției, armata de elită a regimului iranian, au acuzat SUA și Arabia Saudită de implicare în aceste atentate. Pe de altă parte, potrivit unui înalt responsabil iranian, autorii atacurilor de miercuri de la Parlament și a mausoleul lui Khomeini din Teheran sunt cetățeni iranieni care fuseseră recrutați de gruparea Stat Islamic.

SUA și Iranul nu mai au relații diplomatice. Încălzirea relațiilor inițiată de fostul președinte american Barack Obama, semnatarul unui acord privind dosarul nuclear iranian în 2015, a fost oprită de Donald Trump.

Trump a promis în numeroase rânduri în timpul campaniei electorale că va anula acest acord și și-a orientat politica sa externă spre Arabia Saudită (sunnită), mare rival al Iranului șiit în regiune.

În cursul unei recente vizite în Arabia Saudită, Donald Trump a acuzat Teheranul că ”finanțează, înarmează și antrenează teroriști (…) care răspândesc distrugerea și haosul în regiune” și a cerut tuturor țărilor ”să izoleze” Iranul.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: