VIZITA FOSTULUI PRESEDINTE AL ROMANIEI EMIL CONSTANTINESCU IN USA ,IN PERIOADA 14-21 IULIE 1998,PRIMIT IN BIROUL OVAL DE LA CASA ALBA DE BILL CLINTON ,UN BUN RECURS LA MEMORIE SI ISTORIE!

11 Iun

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Casa Albă a fost întoarsă pe toate feţele atât în media, cât şi de analişti şi comentatori.

Orice şef de stat sau de guvern şi-ar dori ca măcar o dată în carieră să poată ajunge în Biroul Oval, ştiut fiind faptul că acest lucru reprezintă consacrarea internaţională.

Pe de altă parte, locul strategic cel mai puternic din lume a devenit aproape banal, potrivit unei analize a publicaţiei Politico. Dintr-un spaţiu exclusivist, în Biroul Oval numeroşi oficiali de la Casa Albă ar intra nestingheriţi în orice moment. Astfel, politica uşilor deschise practicată de Trump în lumea afacerilor din care provine a fost aplicată şi în Biroul Oval, deşi cadrul este unul aparte.

Mai nou presa de la noi e preocupată de calitatea exclusivă a lui Klaus Iohannis de prim oficial român care ajunge în Biroul Oval, dar vizita fostului preşedinte Emil Constantinescu din perioada 14-21 iulie 1998 în SUA este un bun recurs la memorie, dar şi istorie.

A fost momentul în care înţelegerea dintre Bill Clinton şi Emil Constantinescu a căpătat un conţinut instituţional după ce, pe 11 iunie 1997, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, peste 100.000 de oameni au fost martorii unui eveniment care a schimbat istoria.

Pe 16 iulie, Emil Constantinescu se întâlnea cu Bill Clinton şi membri ai cabinetului la Casa Albă, iar anul acesta se împlinesc 20 de ani de cand a fost lansat şi consolidat parteneriatul strategic cu SUA.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: