PREMIERUL SORIN GRINDEANU IN VIZITA OFICIALA IN CROATIA!

12 iun.

Sorin Grindeanu face luni o vizită oficială la Zagreb.

Premierul va avea întrevederi cu președintele Republicii Croația, Kolinda Grabar, cu prim-ministrul Andrej Plenkovic și cu președintele Parlamentului, Gordan Jandrokovic.

Din delegația română va face parte și ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall.

Potrivit unui comunicat al Executivului, temele de interes bilateral și european înscrise pe agenda convorbirilor de la Zagreb vor fi abordate inclusiv din perspectiva dezbaterilor despre viitorul Uniunii Europene, atât România, cât și Croația susținând necesitatea coeziunii și solidarității în interiorul UE.

„Subiectul este de interes pentru ambele țări, inclusiv în contextul în care România a început deja pregătirea primului său mandat la președinția Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019, iar Croația va deține acest mandat la un an după România, în primul semestru al anului 2020. Cele două țări și-au propus, totodată, să coopereze pentru aderarea lor la Spațiul Schengen, aspecte evidențiate inclusiv cu prilejul convorbirilor pe care premierul Sorin Grindeanu le-a avut în luna martie, la Palatul Victoria, cu Davor Ivo Stier, viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Externe și Europene din Republica Croația”, precizează sursa citată.

Guvernul informează că, în cursul vizitei, se vor semna un acord privind protecția reciprocă a informațiilor clasificate și un memorandum de înțelegere privind cooperarea între Camera de Comerț și Industrie a României și Camera Economică a Republicii Croația.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat asta: