DIN CICLUL „PE SURSE JOHANNISTE(BUBLESTICE)”:”GUVERNUL GRINDEANU LA RASCRUCE?!

13 Iun

Ministrul Agriculturii, Petre Daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea

Mai mici sau mai mari în partid, mai noi sau cu ștate vechi în politică, membrii Executivului au fost scoși, zi de zi, la plimbări electorale prin țară. Nicio localitate din cele 49 în care s-au desfășurat alegerile locale parțiale nu a fost ratată de miniștrii PSD. Ba unii dintre titularii de prin ministere au trecut, rând pe rând, pe ulițele unor comune sau pe străzile unor orășele de provincie, doar-doar partidul își va impune supremația și în respectiva localitate.

Toți vectorii de imagine ai partidului, cot la cot cu toți miniștrii, au făcut uz de artileria grea a programului de guvernare, implementat parțial sau abandonat în unele privințe. În ciuda uzurii fizice pe coclaurile patriei, și mai ales psihice, după întâlnirile cu tot soiul de alegători, la evaluarea eforturilor miniștrilor, depuse atât în slujba românilor, cât și în cea a partidului, pentru Liviu Dragnea nu a contat și acest ultim efort notabil al echipei de demnitari conduse de premierul Sorin Grindeanu. Liderul PSD ar fi contabilizat victoriile de la locale în dreptul șefilor de campanii regionale și al parlamentarilor în ograda cărora s-au desfășurat scrutinurile parțiale. La fel a procedat și cu eșecurile.

Cuc, Daea și Plumb, cei mai activi

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a fost unul dintre cei mai neobosiți demnitari în cele două săptămâni de campanie electorală. Plumb s-a împărțit cu succes între problemele de la minister și alergatul prin teritoriu, în toate zonele țării, alături de candidații PSD, conform analizei lui Dragnea. Când lipsea dimineața de la minister, ca să ia ulițele la pas sau studiourile locale de televiziune, șefa Fondurilor Europene stătea apoi la birou până după miezul nopții. La fel și neobositul șef de la Agricultură, Petre Daea, despre care se glumește în partid că ar fi succesorul lui Sorin Grindeanu în fruntea Executivului, grație freneziei cu care muncește. „Premierul trebuie să fie foarte harnic, nebun de harnic, cu capacitate de muncă foarte mare, fără lene. Fără liniște. Nu ai voie să lași un minut pe tânjeală“, este portretul-robot pentru viitorul prim-ministru, creionat deja de Liviu Dragnea, și care îi vine mănușă neobositului Daea. Titularul de la Agricultură într-o zi era în Ialomița, în campanie, iar ziua următoare era localizat de mass-media pe străzile vreunei comune de prin județul Botoșani. De teama intempestivei remanieri guvernamentale, și ministrul giurgiuvean de la Transporturi, Alexandru-Răzvan Cuc, s-a deplasat peste tot în țară unde i s-a solicitat prezența ca să sprijine diverși candidați ai PSD pentru primării.

Ponta se dă lovit că a fost interzis

Fostul premier Victor Ponta susţine că superiorul său de partid, Liviu Dragnea, a dat ordin să nu fie acceptat în campania electorală a partidului pentru primăria orașului Târgu Jiu. Marcel Romanescu, candidatul PNL la alegerile locale parţiale pentru funcţia de primar al municipiului din fostul fief electoral al lui Ponta, a câștigat cursa electorală. Astfel, PSD pierde primăria după 17 ani. „Liviu Dragnea i-a amenințat pe candidatul PSD la primărie și pe liderii locali că, dacă «îl chemați pe Ponta în campanie și vă afișați cu el, vă tai toate proiectele de la Ministerul Dezvoltării»! Deși am insistat să fiu implicat în orice mod, teama acestora a prevalat și așa am fost «exclus» din campanie pentru prima dată din 2004!!!“, afirmă deputatul PSD. În replică la acuzațiile fostului premier, PSD Gorj spune că a avut întotdeauna ușa deschisă pentru deputatul Victor Ponta și că niciodată conducerea centrală a partidului nu a interzis vreunei persoane să participe la campania desfășurată de organizația locală, cu atât mai mult unui deputat ales în județul Gorj. Ba mai mult, organizația din care Ponta provine dezvăluie că fostul lider PSD nu și-a arătat intenția de a sprijini organizația Gorj sau pe candidatul partidului la Primăria Târgu Jiu. Potrivit pesediștilor gorjeni, deputatul PSD n-a mișcat un deget pentru partid nici la alegerile locale din 2016.

Noul premier, o femeie

Pe lângă problemele cu remanierea guvernamentală și cele provocate de pierderea unor primării importante pentru PSD, Liviu Dragnea s-a pricopsit și cu o adevărată zâzanie apărută printre miniștri. Fel și fel de zvonuri au început să circule privind descotorisirea iminentă doar de unii dintre membrii Executivului și înlocuirea lor cu cei care i-au rămas fideli lui Liviu Dragnea și după ce Sorin Grindeanu a reușit să-și cimenteze statutul de prim-ministru. Cel mai vehiculat criteriu privind înlocuirea lui Grindeanu ar fi genul. Se zvonește că o femeie ar fi cea care ar urma să-i ia locul acestuia la Palatul Victoria. Numele lui Carmen Dan, al Liei Olguța Vasilescu și Rovanei Plumb sunt vehiculate prin partid. Însă cea care ar fi cu adevărat viitoarea șefă a Guvernului este Sevil Shaiddeh, mâna dreaptă a liderului PSD.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: