SALUTUL NAZIST DECIMEAZA GUVERNUL BULGAR A PREMIERULUI BOJKO BORISOV!

15 Iun

Abia ce a fost învestit, că noul Guvern bulgar condus de Boiko Borisov a fost lovit de un scandal uriaș, pornit de la o serie de oficiali numiți din rândul noilor aliați politici ai premierului – Patrioții Uniți – formațiune care adună sub umbrela sa mai multe partide naționaliste, unele de orientare prorusă, altele decshise către Europa.

Cea mai scurtă prezență în cel de-al treilea Guvern Borisov a avut-o viceministrul pentru Dezvoltare Regională Pavel Tenev. Acesta a demisionat la două zile după numire, în urma publicării unei fotografii dintr-un muzeu parizian, unde prezenta salutul nazist unui manechin îmbrăcat în uniformă de ofițer Gestapo. Ministrul a încercat să se apere, spunând că este o fotografie din 2008, când a fost la Paris ca turist, și că „nu îmbrățișează filozofia nazistă“.

Trec doar câteva zile și presa bulgară publică o altă fotografie, în care noul șef al direcției pentru politică socială din Ministerul Apărării, Ivo Antonov, și el membru al Patrioților Uniți, apare executând salutul nazist în fața unui tanc german din Al Doilea Război Mondial. Aceeași strategie de apărare – o fotografie nevinovată făcută undeva în 2003. Antonov a fost spitalizat la scurt timp după scandal, acuzând afecțiuni cardiace. În încercarea de a-l apăra pe Antonov, șeful său pe linie de partid și vicepremier, Valeri Simeonov, și-a complicat și mai mult situația, sugerând ca și el ar putea fi șantajat cu fotografii făcute în studenție, în timp ce vizita fostul lagăr nazist de la Buchenwald.

Socialiștii bulgari, care s-au folosit de aceste scandaluri pentru a lovi în guvernul Borisov, au primit și ei lovitura. Pe Facebook au fost găsite fotografii în care Plamen Uzunov, consilier al președintelui socialist Rumen Radev, apare purtând o mustață a la Hitler și făcând același salut nazist. Explicația sa – o nevinovată petrecere de revelion din 2003, care acum este folosită de Guvern pentru a discredita instituția prezidențială.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: