FOSTUL PREMIER VICTOR PONTA :MOTIUNEA DE CENZURA NU VA TRECE!,DACA VA TRECE PSD -LIVIU DRAGNEA VA FI SCOS DE LA GUVERNARE SI TRIMIS IN OPOZITIE DE JOHANNIS!

18 Iun

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, acuzat de PSD de „lovitură de stat” alături de Sorin Grindeanu, a declarat duminică, la Parlament, după ce a mers la şedinţa deputaţilor partidului, că le-a transmis colegilor săi că depunerea efectivă a moţiunii de cenzură reprezintă declanşarea unui „război atomic” între PSD şi PSD.

„Am vorbit în interiorul grupului din care fac parte și din care, sincer, aș vrea să fac parte și în continuare. Decizia nu-mi aparține doar mie și mulțumesc domnului lider de grup, Marcel Ciolacu, care mi-a dat cuvântul. Am transmis colegilor mei un punct de vedere al meu, ca deputat PSD, fost președinte, fost prim-ministru, dar un punct de vedere pe care îl împărtășește și premierul Grindeanu, și anume: depunerea efectivă a moțiunii de cenzură reprezintă declanșarea unui război atomic între PSD și PSD, din care, cu siguranță, în orice variantă, va pierde PSD și cu siguranță în orice variantă va câștiga președintele Iohannis. Mai este timp, până la depunerea moțiunii, ca doar PSD să aibă de câștigat, printr-un dialog normal între premierul Grindeanu și conducerea PSD”, a spus Ponta, după ce a participat a şedinţa grupului deputaţilor PSD.

Acesta a mai susținut că niciun social-democrat nu este mulţumit de faptul că au ajuns „să se omoare între ei”.

„Eu îmi cunosc majoritatea colegilor, vă daţi seama că niciunul nu este fericit că am ajuns să ne facem de râs, să ne omorâm noi între noi”, a afirmat fostul premier.

Victor Ponta a mai transmis totodată, duminică, după ce a participat la această şedinţă, că, dacă moţiunea de cenzură nu va întruni numărul necesar de voturi, premierul Sorin Grindeanu va veni joi în Parlament pentru a discuta cu liderii PSD şi ALDE pentru constituirea unui nou Cabinet.

„De altfel, pot să vă spun în numele premierului că, dacă moţiunea de cenzură nu va întruni numărul necesar de voturi, şi eu aşa cred, şi mă pricep la voturi în Parlament, joi, domnul Grindeanu va veni să discute cu conducerea PSD şi conducerea ALDE cum se formează Guvernul Grindeanu 2”, a spus Victor Ponta.

Potrivit lui Ponta, mai mult de 14 parlamentari PSD nu vor vota moţiunea de cenzură împotriva premierului Sorin Grindeanu.

În opinia sa, dacă moţiunea de cenzură va trece de Parlament, singura persoană care are dreptul să desemneze un nou premier este preşedintele Klaus Iohannis.

„Dacă moţiunea de cenzură trece, singura persoană care are dreptul de a desemna un nou pirm-ministru, îmi pare rău, nu e PSD, nu e Parlamentul, este preşedintele Iohannis. Şi în cele două situaţii în care domnul Iohannis a avut de desemnat un prim-ministru, în noiembrie 2015 nu a ascultat solicitarea PSD şi l-a numit pe domnul Cioloş, în decembrie 2016 nu a ascultat solicitarea PSD de a o numi pe doamna Sevil Shhaideh. Preşedintele nu e cumva un om docil în slujba PSD”, a conchis Victor Ponta.

Ponta a stat aproximativ un sfert de oră la grupul PSD de la Cameră, în timp ce Liviu Dragnea se afla la grupul PSD de la Senat. După ce a plecat Ponta, Dragnea a venit şi el la şedinţa deputaţilor. Liderul PSD nu a făcut nicio declaraţie.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: