AFP.POVESTEA DE GROAZA A CELOR PESTE 100 DE MIGRANTI,DUPA NAUFRAGIUL PE COASTELE LIBEI!

20 Iun

Foto Arhivă

Cel puțin 126 de migranți au fost dați dispăruți după naufragiul ambarcațiunii lor improvizate în largul coastelor Libiei, a anunțat purtător de cuvânt al Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), transmite AFP, citată de Agerpres.

Potrivit celor povestite de patru supraviețuitori, vreo 130 de migranți, printre care mulți sudanezi, s-au îmbarcat joi în Libia la bordul unei bărci pneumatice care a naufragiat după câteva ore de navigație. Numai patru persoane, doi sudanezi și doi nigerieni, au putut fi recuperați teferi de pescari libieni, a precizat Flavio Di Giacomo, purtător de cuvânt al OIM.

La câteva ore după plecarea de pe castele libiene, barca lor pneumatică a fost interceptată de traficanți care au furat motorul ambarcațiunii. „Foarte repede, barca deja supraîncărcată a început să ia apă, înainte de a se scufunda”, a povestit Flavio Di Giacomo, citând relatarea celor doi supraviețuitori sudanezi cu care OIM a putut intra în contact.

Cei patru supraviețuitori, recuperați de pescari libieni nu au fost aduși la țărmul Libiei, ci încredințați unei alte ambarcațiuni care transporta migranți, găsită în drumul lor, a mai povestit purtătorul de cuvânt al OIM.

Flavio Di Giacomo a precizat că organizația sa a putut confirma relatarea celor patru supraviețuitori confruntând-o cu faptele povestite de migranții aflați în a doua ambarcațiune. Aceasta a fost salvată în urma intervenției navelor pazei de coastă italiene și toți migranții au fost transportați spre Sicilia, unde au ajuns luni în portul Palermo cu peste 1.000 de persoane salvate în ultimele zile.

OIM, prezentă la fiecare sosire a migranților într-un port italian, a putut atunci să discute cu cei doi sudanezi care au povestit noua tragedie petrecută în Marea Mediterană.

De la 1 ianuarie, aproape 1.828 de persoane și-au pierdut viața în încercarea de a traversa Mediterana pentru a căuta un viitor mai bun, potrivit ultimului bilanț întocmit de această agenție a Națiunilor Unite.

În total, peste 65.000 de persoane, printre care mii de femei și copii, au ajuns de la începutul anului pe țărmul italian, mai scrie AFP.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: