CE A INTELES PRESA GERMANA DESPRE VIZITA LUI KLAUS WERNER JOHANNIS”SPIELHOSSEN” LA „MUTTI”ANGELA MERKEL CANCELARUL GERMANIEI!

20 Iun

România a făcut progrese în lupta împotriva corupției, luptă care trebuie să continue, iar țara este condusă acum de un guvern atacat de propriul partid, pentru că premierul nu dorește să îndulcească legile împotriva acestui flagel.
Aceasta este esența relatărilor presei germane, de altfel foarte succinte, despre vizita președintelui Klaus Iohannis la Berlin.

Radioul public Deutsche Welle rămâne în mare parte fidel comunicatului guvernului federal, vorbind despre progresele României în lupta împotriva corupției și despre atmosfera cordială a întâlnirii Iohannis Merkel.

DW arată ca Iohannis s-a întâlnit cu președintele Donald Trump la Washington, acum este la Berlin, iar miercuri urmează să aibă o întâlnire cu președintele Franței, în marja Consiliului European de la Bruxelles. DW amintește de criza politică din România, unde ”miercuri guvernul lui Sorin Grindeanu va fi supus unei motiuni de cenzură, după ce propriul partid, PSD, i-a retras sprijinul pentru că Grindeanu refuză să slăbească legislația împotriva corupției”.

În august 2012, atunci când Curtea Constituțională urma să ia o decizie în privința validității referendumului pentru demiterea predecesorului lui Klaus Iohannis, DW scria următoarele: ”Premierul socialist Victor Ponta, care a instigat tot scandalul, a îndemnat de atunci la acceptarea înfrângerii în lupta cu Băsescu”, continuă DW, apreciind că acest lucru pare să nu fie împărtăşit de către „adepţii unei linii dure” din cadrul PSD. Citând analişti, DW aprecia că „Ponta deţine puţină putere reală în cadrul PSD”, ai cărui baroni locali, care controlează economia pe plan local, „au cea mai mare influenţă asupra sorţii sale politice”. Să nu știe jurnaliștii germani plătiți din banul contribuabilului german că Victor Ponta este acum secretarul general al guvernului care ”refuză să slăbească legislația împotriva corupției?”. Sau important este doar ca România să fie perpetuu zugrăvită drept acea țară de la marginea Europe unde adevărata legitimitate democratică se obține nu la urne, ci doar prin lupta cu corupția?

Agenția DPA, citată de finanzstreff.de, este preocupată mai degrabă de afacerile europene si de poziția României în ce privește Brexitul, notând că președintele Iohannis este adeptul unei abordări unitare a țărilor membre UE în raport cu Marea Britanie. În rest, agenția germană vorbește despre aceleași progrese, dar și riscuri legate de lupta împotriva corupției.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: