COMPLETUL DE JUDECATA DE LA ICCJ JUDECA MARTI 20 IUNIE 2017,DOSARELE IN CARE SUNT INCULPATI LIVIU DRAGNEA SI CALIN POPESCU TARICEANU!

20 iun.

Noi termene în dosarele în care sunt judecați Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu, Victor Ponta și Gabriel Oprea sunt programate marți la Înalta Curte de Casație și Justiție.

 Imagini pentru DRAGNEA SI TARICEANU ,POZE

Dosarele în care sunt inculpați Dragnea, Tăriceanu și Gabriel Oprea sunt judecate de același complet de judecată, condus de Ștefan Pistol.

Primul programat în instanță este președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în dosarul în care este judecat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului. Procesul are loc la o oră neobișnuită — 7,30, fiind citat în calitate de martor Dan Andronic.

La termenul anterior al procesului, a fost audiat ca martor Șerban Mihăilescu, fost parlamentar și secretar general al Guvernului Năstase. Acesta a spus, printre altele, că a participat la nunta lui Dan Andronic, organizată în 2008 la Monte Carlo.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016, fiind acuzat că a dat o declarație neadevărată atunci când a fost audiat ca martor în dosarul „Ferma Băneasa”.


Și fostul vicepremier Gabriel Oprea este așteptat marți la Înalta Curte, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu cheltuirea unor sume din bugetul DIPI, respectiv achiziționarea unui autoturism Audi A8.

La termenele anterioare, instanța a admis o cerere făcută de Gabriel Oprea privind sesizarea Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate a articolului din Codul penal care reglementează infracțiunea de abuz în serviciu. De asemenea, judecătorii au decis ca jurnaliștii să nu mai aibă acces în sala de judecată.


Urmează dosarul în care președintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

La termenul trecut, judecătorii au audiat-o pe Floarea Alesu, fosta șefă a DGASPC Teleorman, aceasta relatând că Liviu Dragnea știa de situația celor două angajate care nu veneau la serviciu și lucrau de fapt la sediul PSD Teleorman.

Deși patru inculpați din acest dosar și-au recunoscut vinovăția, pentru a beneficia de reducerea cu o treime a pedepselor, președintele completului de judecată, Ștefan Pistol, le-a respins acestora cererile de a fi judecați prin procedura simplificată.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: