PENALUL UNGUR ,PRESEDINTELE PNLP-PPE, LUDOVIC ORGAN ,SCUZE ORBAN SI…DEMISIA SA,SCUZE DESPRE DEMISIA LUI GRINDEANU!

20 iun.

Președintele PNLP, Ludovic Orban, îi cere premierului Sorin Grindeanu „demisia de conștiință”, iar parlamentarilor PSD – să nu voteze propunerile legislative introduse luni pe ordinea de zi a mai multor comisii parlamentare, care au legătură cu negocierile cu UDMR pentru moțiunea de cenzură.

„PSD trădează interesele fundamentale ale românilor pentru a-și rezolva răfuielile de clan ale partidului. Fac un apel la cel care se cramponează de funcția de premier. Îi cer lui Grindeanu o demisie de conștiință, care ar putea împiedica adoptarea actelor normative negociate de Dragnea cu conducerea UDMR. Este bănățean și poate înțelege bine ceea ce se întâmplă. Dacă mai are o urmă de responsabilitate, dacă îi mai pasă de viitorul țării sale, îi cer o demisie de constiință prin care ar putea împiedica punerea în practică a trocului murdar făcut de Dragnea. Daca nici în ceasul al doisprezecelea, Sorin Grindeanu nu înţelege gravitatea situaţiei, fac un apel către parlamentarii PSD: nu vă contaminați cu nebunia liderilor voștri! Nu votati contra romanilor!”, a scris Orban pe Facebook.

Comisiile juridică, pentru drepturile omului și pentru administrație ale Camerei Deputaților au amânat, luni, discuția pe marginea proiectului de lege inițiat de UDMR care prevede scăderea pragului de la 20% la 10% în cazul numărului de persoane aparținând minorității naționale dintr-o localitate necesar pentru ca autoritățile să asigure folosirea limbii materne. Marți este așteptat să se reia dezbaterile. Camera Deputaților este primul for sesizat, iar Senatul este decizional.

Totodată, Comisiile pentru administrație și pentru drepturile omului din Senat au acordat, luni, raport comun favorabil cu amendamente propunerii legislative prin care ziua de 15 martie este consacrată ca sărbătoare a comunității maghiare din România, urmând ca angajaților maghiari să li se acorde o zi liberă pentru a participa la manifestări.

Totodată, actul normativ prevede că Societatea Română de Televiziune și Societatea Română de Radiodifuziune pot transmite, în cadrul unor emisiuni speciale, aspecte de la aceste manifestări.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: