DUPA ACTIUNEA KAMIKAZE A PSD-ULUI DE IMPLOZIE DUPA MOTIUNEA DE CENZURA:KLAUS WERNER JOHANNIS VA PRELUA COMANDA PRECUM ADOLF HITLER IN GERMANIA NAZISTA!

21 iun.

Premierul României trebuie să fie doar o persoană „integră”, a declarat marți, la Berlin, președintele Klaus Iohannis, răspunzând unor întrebări ale jurnaliștilor despre ce va urma.

„Cu siguranță, eu nu mi-am schimbat opiniile politice și sunt în continuare de părere că, în România, desemnată de mine poate să fie numai o persoană integră. Nu am absolut deloc de gând să fac rabat de la criteriile pe care, încă vă amintiți, din toamna anului trecut le tot enunț. România are nevoie de un Guvern stabil, are nevoie de un premier integru”, a spus Iohannis, la finalul unui eveniment dedicat aniversării relațiilor diplomatice și bilaterale România — Germania, care a avut loc la Ambasada României la Berlin.

Întrebat dacă avut în aceste zile discuții cu Sorin Grindeanu sau cu Liviu Dragnea, Klaus Iohannis a precizat că nu se amestecă în disputa internă din PSD. „Eu am spus din capul locului, și am spus-o atâta de clar încât au înțeles toți, că nu mă amestec în această chestiune, în această dispută internă din PSD. Și nu am făcut-o, nu o voi face”, a declarat președintele.

Chestionat dacă mai consideră că actuala majoritate mai este viabilă, având în vedere tensiunile din PSD, preşedintele a spus că astfel de lucruri „se testează prin vot”. „Asta vom urmări mâine”, a menționat acesta.

Iohannis a fost întrebat şi dacă un partid care încearcă să răstoarne propriul Guvern mai poate asigura o guvernare stabilă. „Iată o întrebare la care fiecare român trebuie să dea singur un răspuns şi să ţină minte”, a replicat Klaus Iohannis.

Președintele a dat însă asigurări că lucrurile în România se vor desfăşura „ordonat”, indiferent dacă moţiunea va trece sau nu.

„Asta voi anunța mâine, când știm rezultatul votului (n.r. — dacă vor avea loc consultări). Dar eu am un draft de agendă și nu trebuie să își facă nimeni probleme, lucrurile vor merge, în orice variantă, ordonat și în așa fel încât România să funcționeze”, a precizat Iohannis.

În ce privește demisiile unor miniștri, aflate pe masa sa, Iohannis a precizat că se va apleca „asupra acestei chestiuni imediat ce va reveni în țară”. „Imediat după ce voi reveni în țară o să mă aplec și asupra acestei chestiuni”, a spus el.

Întrebat când va lua o decizie în privința legii salarizării, Klaus Iohannis a răspuns: „Asta o să vă spun săptămâna viitoare, când se împlinește termenul de promulgare”.

„Nu există premisele unui blocaj politic îndelungat”, a susținut președintele.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: